Proiectul „BuniNet” este nominalizat la „Medieșeanul 2011”

NOVA TV organizează a doua ediție a Galei „Medieșeanul anului 2011”. În perioada 15-22 decembrie au fost făcute 71 nominalizări pentru cele 11 categorii ale Galei „Medieşeanul Anului 2011”.
„ Gala „Medieşeanul Anului 2011” nu şi-a propus să pună în competiţie directă manageri, sportivi, antrenori etc. Acest lucru este imposibil. Nu poate fi comparată munca şi efortul depus spre exemplu de un fotbalist cu cele ale unui atlet. De asemenea nu ne-am propus să comparăm rezultate, nu pot fi echivalate titluri naţionale, balcanice, medalii europene cu participarea spre exemplu a echipei de fotbal în Europa League, sau câştigarea Cupei României de către echipa de baschet.
Toate sunt rezultate excepţionale, fiecare persoană sau acţiune nominalizată a adus un plus de valoare Mediaşului, a făcut să se vorbească despre Mediaş, şi-a adus un anumit aport la ceea ce înseamnă imaginea municipiului.
Aşa cum am mai spus-o şi o repetăm, toate persoanele deja nominalizate sunt pentru noi câştigătoare, iar această gală nu este altceva decât o modalitate de a arăta că Mediaşul are valori care trebuie recunoscute şi apreciate, că Mediaşul are veritabili ambasadori în ţară şi în străinătate, că Mediaşul are oameni care ne reprezintă cu cinste, fiecare în domeniul în care activează.” (http://novatvmedias.wordpress.com/)

Proiectul „BuniNet – bunicii învață să comunice pe Internet” este câștigătorul primei ediţii a Concursului “Instruieşte-ţi comunitatea” organizat de IREX (The International Research & Exchanges Board), organizaţie internaţională, non profit, care asigură promovarea de programe inovatoare pentru îmbunătăţirea calităţii şi dezvoltarea societăţii civile, s-a încheiat în aceste zile.

Scopul Proiectului „BuniNet – să învăţăm bunicii să comunice pe Internet” a fost de a instrui persoanele de vârsta a III-a, apte de muncă, care au urmat Cursul de Mesagerie electronică şi Internet să-şi dezvolte abilităţile, să îşi suplimenteze veniturile. Cursanţii au învățat să creeze un blog, să completeze un Curriculum Vitae, să îşi caute un alt serviciu prin intermediul Internetului şi să-şi promoveze hobby-urile, care le pot aduce un venit în plus la pensie.

Valoarea proiectului  a fost de 1.251 USD, suma de 906 USD fiind finanţată de IREX, iar suma de 345 USD fiind suportată de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş. Proiectul a fost derulat prin Asociația „Mediașul pentru cultură”.

„Acest Proiect a fost inițiat în anul 2007 și au fost instruite timp de 3 ani, 300 de persoane de vârsta a III-a. Pe parcursul anului 2011, la CIP – Biblionet, din cadrul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” au beneficiat de aceste cursuri 100 de bunici în Proiectul „BuniNet” și încă 50 de bunici la „Grădinița BuniNet”. 20 dintre beneficiari au reușit să obțină un venit suplimentar peste pensie, două persoane fiind angajate în învățământ. Pentru „lupta cu mouse-ul” au fost selectați 10 voluntari dintre BuniNeți, care i-au inițiat pe cei de la grupa mică, în tainele internetului și a computerului,” comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !