Proiectul BuniNet prezentat la ’’Şezătoarea Bibliotecilor Virtuale’’ la Valea Viilor

Proiectul BuniNet implementat de cinci ani la Biblioteca Municipală ’’St. L. Roth’’ a fost prezentat ca exemplu de bună practică, vineri, 10 august 2012, la Biblioteca comunală Valea Viilor, în cadrul proiectului cultural derulat în această localitate: ’’S. B. V – Şezătoarea Biliotecilor Virtuale’’.
În perioada 21 mai – 22 septembrie 2012, Biblioteca comunală Valea Viilor în parteneriat cu Biblioteca comunală „Mihail Iosivaş”, comuna Viişoara, judetul Cluj şi CDI – Biblioteca şcolii cu clasele I-VIII „Marţian Negrea” Valea Viilor vor dezvolta serviciile bibliotecii comunale prin integrarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în activităţi de instruire a seniorilor (tip BuniNet), prin accesarea resurselor şi comunicare online, prin crearea unui site al proiectului, editarea materialelor de promovare, prelucrarea de materiale audio/video/foto, dorindu-se astfel crearea unei legături între generaţii elevi – tineri – seniori.
’’Şezătoarea Bibliotecilor Virtuale’’ este finanţată prin programul de granturi eCultura din cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, iniţiat de Guvernul României prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu sprijinul Băncii Mondiale.
’’Am dat curs invitaţiei doamnei Maria Mohan, bibliotecar în Valea Viilor şi am prezentat seniorilor din localitate, oportunităţile dezvoltării unui serviciu nou de bibliotecă, care să cuprindă cursuri de internet şi comunicare în mediul virtual. Am participat la această primă întâlnire împreună cu prof. Aurelia Rusu, absolvent al cursurilor BuniNet desfăşurate la Biblioteca Municipală ’’St. L. Roth’’ şi cu dr. farmacist Ladislau Rosenberg. Doamna Aurelia Buninet, cum este cunoscută pe reţeaua de socializare Facebook a vorbit despre colecţia muzeală de la Bazna şi modul în care promovează turiştilor acest spaţiu, trezind interesul seniorilor din Valea Viilor de a vizita Casa Baronului din Bazna. Domnul dr. Farmacist Ladislau Rosenberg a vorbit celor prezenţi despre importanţa ’’Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii’’ şi modul în care se pot implica în viaţa comunităţii, penntru a rămâne activi în societate, participând la diverse programe’’, comunică Antonela Sofia Barbu, manager al Proiectului ’’Buninet – bunicii învaţă să comunice pe internet’’, finanţat în anul 2011 de Fundaţia IREX.
’’ Pentru a arată seniorilor din Valea Viilor că pot învăţa chiar şi la pensie, că se pot implica în diverse activităţi, precum cele de promovare a localităţii, am inaugurat vineri la Valea Viilor, Expoziţia de fotografie a celor 10 BuniNeţi din Mediaş, care au absolvit cursurile de fotografie, la bibliotecă. Fotografiile în care au surprins oraşul sau cele cu peisaje din zona Târnavei Mari au stârnit intersul multor participanţi de a promova Valea Viilor şi Biserica forticificată, declarată monument UNESCO. Vor mai avea loc astfel de întâlniri şi schimburi de experienţă pe parcursul ’’Şezătorii Bibliotecilor Virtuale’’, atât cu medieşenii, cât şi cu partenerii din Viişoara’’, declară Cristian Vasiliu, manager al Proiectului ’’Şezătoarea Bibliotecilor Virtuale’’.
Proiectul se va finaliza cu câte un eveniment-spectacol în comunităţile partenere Valea Viilor şi Viişoara, când se vor expune serviciile oferite de fiecare bibliotecă şi vor fi prezentate produsele şi manifestările ca rezultat al atelierelor de creaţie.
Costul total al proiectului este 16.480 lei, din care 16.000 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 480 lei reprezintă contribuţia proprie a solicitantului.

(Visited 422 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !