„Săptămâna căsătoriei” – dezbatere la Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș

„Săptămâna căsătoriei” este o  campanie  a Asociaţiei „Doar Împreună”  în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,  desfăşurată pe parcursul săptămânii  7 – 14 februarie 2012, în Departamentul CIP – Biblionet, din cadrul Bibliotecii Municipale „St.L. Roth” Mediaş.

Prima întâlnire a avut loc în data de 7 februarie, de la ora 14.00, tinerii primind materiale informative despre acest eveniment. Totodată s-a discutat tema dezbaterii ce va avea loc în 14 februarie, de la ora 14.00 : „Căsătoria de pe băncile şcolii – pro şi contra.”


„ A fost aleasă această temă, din două motive : primul este că tot mai mulți tineri, absolvenţi de liceu, îşi doresc să se căsătorească şi să plece împreună la muncă  în străinătate, iar al doilea motiv se referă la statusul de pe reţelele de socializare. Deși nu sunt căsătoriţi, tinerii care au o relaţie de un an de zile,  anunţă pe aceste reţele că formează o familie şi se joacă cu aceste noţiuni, pe care nu le cunosc suficient,” comunică Lucian Teodor Costea, director al Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.


În data de 14 februarie, de la ora 12.00 se va deschide Expoziţia cu tema : „Familia mea”. Vor expune desene, copiii din Grădiniţa nr. 5, sub îndrumarea doamnelor educatoare Cristina Pal – Cerghizan și Cosmina Fulea, precum și elevii Școlii cu clase I-VIII nr. 4, sub îndrumarea doamnei învățătoare Tatiana Albu.


Pe pagina oficială  www.saptamanacasatoriei.wordpress.com, am găsit următoarele informații: „Săptămâna căsătoriei este o iniţiativă care are ca scop încurajarea cuplurilor căsătorite şi a celor ce se pregătesc pentru căsătorie in vederea dezvoltarii unor relatii conjugale armonioase, pline de semnificatie si de dragoste, caracterizate de un angajament total si definitiv. „Săptămâna căsătoriei” celebrează anual, in luna februarie, vitalitatea căsniciei ca bază a vieţii de familie şi este o buna ocazie de reevaluare a relatiei de casatorie.

În cele mai multe ţări „Săptămâna căsătoriei” e programată în luna februarie, în intervalul 7-14 februarie (pentru a include şi Valentine’s Day). A fost celebrată pentru prima dată în Marea Britanie în 1997 sub denumirea de Marriage Week, la inițiativa lui Richard și Maria Kane, și de atunci s-a sărbătorit în fiecare an în aceasta țară. În ultimii ani Săptămâna căsătoriei a început să fie celebrată în tot mai multe țări din lume: Elveţia, Cehia, Germania, Ungaria, Australia, SUA. Din februarie 2011 se sărbătorește şi în România.”


„Familia  a fost una din preocupările mele timpurii. Ca şi consilier am avut mereu principala dorinţă de a ajuta oamenii să descopere adevăratul potenţial lăsat de Dumnezeu în familie. Mă doare când văd familii care se chinuie să conveţuiască pentru că nu cunosc reguli elementare de construire a familiei. În acest scop am înfiinţat împeună cu soţia mea Asociaţia ”Doar Împreună” care se doreşte a fi un punct de sprijin şi un punct de pornire pentru cei care vor să construiască relaţii sănătoase sau/şi pentru cei care vor să repare relațiile. Haideţi să construim relaţii sănătoase!” comunică Teofil Gavril, coordonator naţional „Săptămâna căsătoriei”, reprezentant Asociația „Doar Împreună”.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment