Citeşte şi fugi…la TEATRU !

”Molière” vine la Mediaş… Îl aşteptaţi ?

Teatrul Nottara din Bucureşti ne prezintă în 16 februarie 2012, la Sala Traube o piesă de excepţie: ”Soţul păcălit”, de  Molière. Timpul liber îl poţi dedica râsului !

În fiecare sâmbătă, câştigi o invitaţie la acest spectacol (prin tragere la sorţi),  dacă vei răspunde corect la o întrebare adresată pe pagina de Facebook sau de Twitter !

Am căutat informaţii despre fiziologia râsului şi vă ofer ce am găsit: Clasicii dramaturgiei universale – Editura Academiei Române

”Râsul considerat pe rând trompeta nebunilor, lumina de fulger a bucuriei sufleteşti, supapa de siguranţă a vieţii  şi a optimismului ei, poate fi deopotrivă un act de protest dar şi unul de acceptare, pentru că e mai uşor să-i faci pe oameni să plângă decât să râdă. Râsul molieresc este, în fond, râsul-plânsul comediei de moravuri. La mijlocul secolului al XIX-lea, Sainte-Beuve definea râsul lui Molière, dar şi pe Molière în raport cu valoarea morală a râsului: Acest om cunoştea slăbiciunile şi nu se mira de ele. Făcea binele mai mult decât credea el. Se bizuia pe vicii şi indignarea sa cea mai arzătoare se prefăcea în râs. Privea omenirea aceasta tristă ca pe un copil bolnav şi fără leac, pe care trebuie să-l îndrepţi puţin şi să-i alini durerile, mai ales făcându-l să petreacă. (Sainte-Beuve, Portraits littéraires II, Paris, Garnier Frères, 186)

(Visited 180 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !