Sănătatea adolescentelor din Mediaş stă în mâinile prietenilor mei

Îmi încep ziua cu 35 de voturi şi 906 prieteni pe Facebook (am mai primit cereri de prietenie, de ieri!). La două zile de când am primit mesajul pe e-mail că Proiectul depus de Asociaţia ”Mediaşul pentru Cultură” , unde sunt vicepreşedinte, a fost aprobat de Raiffeisen Comunităţi şi a intrat în competiţie, nu mai am somn. Mă gândesc la …n…metode pentru a sensibiliza prietenii să voteze acest proiect.

Cum am început să scriu acest proiect?

În urma unui sondaj de opinie realizat în Mediaş pe un eşantion de 400 de adolescente, cu vârsta cuprinsă între 15- 25 de ani am constatat că 276 dintre ele au în jurul lor, persoane diagnosticate cu cancer la sân. Cauza este poluarea cu cadmiu, de la S.C. Sometra S.A. din Copşa Mică. S.C. Sometra S.A. se va închide doar în anul 2014. Până atunci, femeile atât din Mediaş, cât şi din zonă vor fi predispuse la cancerul de sân. Poluarea coroborată cu stresul, fumatul, alimentaţia nesătoasă va afecta şi viaţa adolescentelor din Mediaş.

Adolescentele care au răspuns la aceste întrebări nu au internet  acasă şi nu ştiu despre reţeaua Facebook. Ele au trăit drama celor dragi, cărora le-a fost depistat cancerul la sân. Aceste adolescente nu comunică prea mult cu prietenii din jur, se izolează şi trăiesc în lumea lor. Cu greu au acceptat să răspundă la întrebări.  Voluntarii care au ajutat la sondaj au avut multă răbdare şi tact.

 Scopul proiectului

Formarea competentelor si oferirea instrumentelor de educatie in domeniul cancerului la san, unui grup de 30 de lucratori de tineret din Medias.

Am scris acest proiect timp de o lună, apoi am trecut prin emoţiile primei selecţii a juriului de la Raiffeisen Comunităţi, am legalizat actele cerute şi am completat tot proiectului şi iată că după altă serie de emoţii şi selecţii am primit e-mailul că am ajuns în competiţie.

În judeţul Sibiu sunt depuse 7 proiecte, iar în Mediaş sunt doar două: al nostru la categoria ONG şi proiectul lui Feri Teglas la categoria Blogg-eri. Deci nu suntem la concurenţă şi puteţi vota pentru Mediaş ambele proiecte!

Sper totuşi, ca în urma acestui articol să fie cât mai mulţi prieteni care votează Proiectul ”Învăţ să previn cancerul la sân”. Cine nu ştie cum să voteze, să îmi scrie pe e-mail sau pe Facebook.
Votaţi Proiectul !http://raiffeisencomunitati.ro/proiecte/invat-sa-previn-cancerul-la-san/ Dacă primim finanţare în urma voturile voastre vom reuşi să achiziţionăm produse Stop Cancer la Sân, iar banii vor fi donaţi pentru achiziţionarea unui mamograf de înaltă performanţă la Spitalul din Tg. Mures, foarte aproape de Mediaş. Fiţi responsabili de sănătatea adolescentelor din Mediaş!

De voi toti depinde sănătatea adolescentelor noastre, mai ales a celor care fumează! VOTATI să înveţe să prevină cancerul la sân şi să ajute şi alte adolescente din mediul rural! Mulţumesc anticipat tuturor celor care ne susţin![slideshow]

Trebuie creat cont pe Raiffeisen Comunitati, apoi confirmat de pe e-mail, apoi logat si VOTAT! Aveti si fotografii la profilul meu! Haideti ca nu e greu! http://raiffeisencomunitati.ro/proiecte/invat-sa-previn-cancerul-la-san/

In urma verificarii documentelor obligatorii ale proiectelor depuse, 70% dintre ele au ramas in cursa finala. Doar  organizatiile/institutiile care au depus integral documentele solicitate si au minimum doi ani de functionare au trecut mai departe.

Pentru a putea vota, trebuie sa ai cont pe blog (daca nu ai deja, iti poti face aici). Pentru o mai usoara orientare, foloseste harta care contine proiectele distribuite pe judete. De asemenea, proiectele sunt impartite pe categorii (educatie, servicii sociale, sanatate, protectia mediului si sport).

Poti vota o singura data un singur proiect din fiecare categorie (ONG-uri si bloggeri). Recomandam sa citesti cu atentie detaliile proiectelor pentru a lua cea mai buna decizie pentru comunitate.

Clasamentul voturilor actualizat in timp real poate fi vazut accesand pagina Program de granturi si click pe “Afiseaza toate proiectele” (linkul din partea dreapta, sub harta).

Voteaza aici pana vineri, 30 septembrie 2011, la orele 16.00!

(Visited 142 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !