Jurnal de voluntar „Me CeFFaci…azi?” – 7 zile de voluntariat

Astăzi este ultima zi de MECEFF. Cele 7 zile au trecut repede și  nu am avut timp prea mult pentru mine. M-am dedicat invitaților festivalului: jurnaliști, artiști, membrii ai juriului și tuturor evenimentelor începând de la promovare, acreditări, la deschiderea Centrului de presă între orele 9.00 – 20.00.

Am cunoscut-o pe protagonista filmului „Valea puterii”, artista Tamar Alkan, o tânără sensibilă și talentată și i-am reîntâlnit pe actorii Victor Rebengiuc și Claudiu Bleonț. Cel mai important moment a fost primirea  Excelenţei Sale Dan Ben-Eliezer , Ambasadorul Statului Israel la vizionarea filmului „Valea curajului”, în Sala Traube.

În cele 7 zile de de festival am vizionat 5 filme, unul dintre ele fiind desemnat câștigător în urma votului publicului: „Mahler și Freud”.

Cele 5 filme pe care  le recomand:

„Trandafirașul” – pentru faptul că filmul este bazat pe evenimente reale

„Mahler și Freud” – pentru muzica din film a lui Gustav Mahler

„Biblioteque Pascal” – pentru a cunoaște drama unei femei în străinătate

„Valea puterii” – pentru sensibilitatea artistei Tamar Alkan

„Zmee” – pentru că are o premiză simplă: camere de filmat, tineri în Afganistan

Mi-am dorit să vizionez, dar nu am avut timp:

„Aripi de foc” , pentru că l-am cunoscut pe directorul filmului Tedy Necula

„Născut în Absurdistan” – pentru povestea deosebită a  celor doi copii care sunt trimiși acasă cu părinții greșiți.

– „Medalia de onoare” – pentru că l-am reîntâlnit pe actorul Victor Rebengiuc.

„O scrisoare pentru mama” – film clasic în limba idiș restaurat de Centrul Naţional pentru Film Evreiesc (NCJF)

– „  Noroc evreiesc” – pentru că se numără printre primele filme idiş din Rusia care au fost lansate în Statele Unite, în anii ‘20.

Nu am reușit să particip la filmele de la Sinagogă și am doar fotografii din stradă și nici la simpozioanele de la Centrul de Documentare și Informare Gaze Naturale.

Din cele 6 filme intrate în competiție la începutul săptămânii, m-aș bucura dacă ar câștiga filmul „Trandafirașul” pentru povestea impresionată dintre Andrej Seweryn și Magdalena Boczarska.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BUN3S3vg_Ls&feature=player_embedded]

(Visited 166 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !