Marele premiu MECEFF – Filmul „Trandafiraşul” („Little rose”)

Ştiţi cum se spune: ”Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se întâmple!”

În ultima seară de MECEFF  au fost anunţaţi câştigătorii ediţiei MECEFF 2011, în urma deciziei juriului internaţional format din Wolfgang J.Ruf, Dorothea Holloway , Anca Mitran, Costel Safirman şi David Blum.

Mi-am dorit să câştige  Premiul MECEFF 2011, filmul „Trandafiraşul” („Little rose”, Polonia, 2010), regia, Jan Kidawa-Błoński) şi a câştigat.

Mi-am dorit să ia un premiu  filmul Gei Oni – „Valea curajului”, regia Dan Wolman (Israel, 2010), deşi nu era în competiţie şi a obţinut Premiul juriului.

Mi-am dorit un premiul pentru Biblioteque Pascal, pentru că a avut imagini prelucrate, precum cele din clipurile artistului Peter Gabriel. Aşa că  Premiul „Mediensis” pentru cea mai buna imagine (oferit de Kodak Romania) i-a revenit lui Andras Nagy pentru imaginea din filmul „Biblioteque Pascal” (Ungaria, 2009), regia Szabolcs Hajdu.

Un alt premiu a fost acordat pentru cea mai bună interpretare, actriţei Ursula Strauss, pentru rolul din filmul „In Another Lifetime” („Poate în altă viaţă”, Austria, 2010), regia Elisabeth Scharang. Din păcate nu am reuşit să văd filmul.

Toţi voluntarii am primit mulţumiri de la directorul MECEFF Radu Gabrea . Luni, 12 septembrie 2011 în Sala de şedinţe ”Daniel Thellmann” am primit diplome de voluntariat în cadrul MECEFF din partea primarului Teodor Neamţu.

Vă redactez de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Mediaş:

Maestrul Radu Gabrea, Presedinte MECEFF:

„Acum o săptămână, în ziua de 5 septembrie, am început împreună cu dumneavoastră un drum minunat, lung, dar frumos, plin de flori. L-am urcat destul de uşor şi lejer, dar iată-ne acum în vârf. Ce vedem de-acolo din vârf? Vedem o lumină care parcă scrie: MECEFF 2012.”

Teodor Neamţu, Primarul Municipiului Mediaş:

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au susţinut organizarea celui mai important eveniment cultural pentru municipiul nostru – Mediaş Central European Film Festival. Mediaşul a devenit un punct de reper pentru cinematografia din România. Astăzi este un festival care se încheie şi tot astăzi începe MECEFF 2012.  Mulţumesc celor care s-au implicat şi vă aştept la următoarea manifestare cu mare drag.”

Deputat Aurel Vainer, Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania:

„Festivalul MECEFF se inscrie in istoria culturii romane ca un inceput extraordinar care va avea urmari peste timpuri.”

Cu  7.000 de spectatori prezenţi la proiecţiile filmelor, Mediaş Central European Film Festival se încheie astfel în forţă şi promite să revină anul viitor cu o ediţie care sa încânte din nou publicul!

MECEFF ne vedem în 2012 au spus toţi voluntarii![slideshow]

(Visited 200 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !