Un milion de stele, acadele si iubire… despre micii voluntari ai SNV 2020

În Săptămâna Națională a Voluntariatului organizată în acest an, am plăcerea, onoarea și bucuria de a vă spune povestea celor trei mini voluntare: Sophia, Antonia și Bianca.
Povestea aceasta începe cu …așa mame, așa fiice !
Cele trei fete îmi sunt foarte dragi, pentru că au crescut sub ochii mei, ne-am intersectat drumurile de multe ori și am văzut cum s-au transformat în adevărate domnișoare, fiind un exemplu pentru copiii din jurul lor, de vârste apropiate.
Sophia, o fată mereu cu zâmbetul pe buze, a împlinit 11 ani, este în clasa a V-a B, la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș și s-a implicat pentru prima dată, în anul 2017, în campania de solidaritate socială ,,Un milion de stele” inițiată de Centrul de recuperare neuromotorie ,,Pruncul Isus . În anul următor a procedat la fel, iar în anul 2019 a dorit să cânte împreună cu prietenii de la Corul pentru copii ai Bisericii Evanghelice din Mediaș, coordonați de dna Edith Hajnalka Toth.
Este deja confirmat că dorința de a fi voluntar se moștenește. Mama ei, Emanuela Pinca este un exemplu de bunătate, înțelegere și răbdare, iar acest lucru este important pentru copii. Sophia s-a întâlnit cu beneficiarii Centrului de recuperare neuromotorie ,,Pruncul Isus”, le-a cunoscut problemele de sănătate, iar anul acesta a dorit să dedice tuturor celor care donează 25 lei pentru copii, un cântec special: ,,You Raise Me Up”.
Deoarece, cea de-a XI-a ediție a campaniei de solidaritate socială ,,Un milion de stele” este organizată online, Sophia a realizat un material video, împreună cu Franziska Schumaher la vioară si cu Raphael Toth la pian. Au fost coordonați, tot de Edith Hajnalka Toth, o voluntară implicată în comunitatea medieșeană.
Despre Sophia, mi-a scris câteva rânduri Alexandra Ababi din partea Centrului de recuperare neuromotorie ,,Pruncul Isus”: ,,Sophia este o fetiță empatică, dornică să fie de ajutor și un exemplu bun pentru cei din jurul ei. A ales să se implice încă din 2017 în campania de solidaritate socială ,,Un Milion de Stele „, dăruind în fiecare an până în prezent din bunătatea și iubirea ei față de ceilalți aflați în nevoie.
Pe Antonia, în vârstă de aproape 9 ani am descoperit-o în cadrul Vacanței cu Violeta, când a venit la bunici, în Mediaș, dorind să-și dezvolte creativitatea, să picteze pe tricou, să realizeze un jurnal, să învețe alături de Lenuța, o voluntară de la Centrul de abilitare și reabilitare a persoanelor adulte ,,Sf. Nectarie”, să realizeze fluturași din hârtie și să își facă noi prieteni.
Antonia a fost pentru prima dată voluntară în anul 2017, apoi a primit provocarea de a deveni ambasador pentru copiii cu autism ai Asociației ,,Și noi suntem copiii voștri ” din Galati. Promovează în mediul online Sweet CAMP – Tabara DULCE! Am cumpărat acadele virtuale de pe pagina de ambasador și mi-am dorit să fac parte din echipa ei de inimi bune. ,,Doar împreună vom reuși cea mai dulce victorie în fața autismului”, este mesajul Antoniei.
Delia Pîrlog, mama ei, mi-a povestit: ,,La început am alergat eu pentru Asociația ,,Și noi suntem copiii voștri” din Galați, în mod virtual, deoarece fizic nu am putut fi prezentă. Am reușit să adun pentru ei 7065 RON și să fiu printre cei 10 ambasadori finaliști. Antonia cred că a simțit campania aceasta, trup și suflet. Primul lucru pe care mi-l spunea dimineața era: Mami, a mai donat cineva. În tot acest timp am participat împreună cu Antonia si cu soțul meu la amenajarea plajei senzoriale pt copiii de la Centrul psihologic Marea Neagră din Constanța.”
În prezent, Antonia locuiește în Germania și învață la Georg Büchner Schule, Weltklasse din Rüsselsheim pe Main. S-a obișnuit să își împartă lucrurile, iar dacă o parte din hăinuțe nu îi mai sunt bune, le sortează și le duce la containerele pentru Crucea Roșie. Este trup și suflet ptentru copiii de la Galați, chiar dacă nu îi cunoaște decât din fotografii.
,,Îmi place să fac voluntariat pentru că simt o satisfacție imensă când văd copiii fericiți. Mai ales pe cei care nu au așa mulți prieteni. Dacă toți oamenii ar fi implicați măcar într-o acțiune de acest fel, lumea ar fi mai bună. Am învățat să prețuiesc ce am și să împart din ceea ce am eu, cu cei din jurul meu”, spune Antonia.
Antonia m-a susținut în campania ,,Alerg Oriunde” în cadrul Maratonului Internațional Sibiu și a donat pentru Proiectul depus de Crucea Roșie, Subfiliala Mediaș: Aleea senzorială pentru copiii cu autism din MediașCentrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaş.
Alături de Antonia, o altă susținătoare în cadrul acestei campanii ,,Alerg Oriunde” este Bianca, în vârstă de 11 ani, elevă în clasa a V-a, la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș. Pe Bianca o cunosc de la Clubul lui Miki, primul loc de joacă din burgul medieval, administrat de Mariana Călburean, mama Biancăi. Împreună cu mama ei s-a implicat în multe campanii umanitare din Mediaș, una dintre ele fiind cea inițiată de Ina Lupu: campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui incubator și monitor la secția de neanatologie a Spitalului Municipal Mediaș.
,, Iubesc sportul, îmi place dansul, îmi place să joc fotbal în parc cu prietenii mei, să merg la Zumba cu mami, iar în weekend să călăresc la Daneș. Anul acesta am aflat despre copiii bolnavi de autism din orașul nostru și mi-am dorit să îi pot ajuta pentru a se bucura de sport la fel ca și mine. Așa că am susțin-o pe Antonela. Ea a alergat la Brașov pentru copiii de la Asociația Sf. Casian din Mediaș, în cadrul Maratonului internațional Sibiu. Am alergat și eu alături de prietenele mele Ștefania și Denisa, la Brateiu, în parc și am fost foarte fericită să fac acest lucru”, spune Bianca.
Mă bucur din inimă că vin în urma noastră generații de copii care înțeleg voluntariatul și că fac lucruri frumoase din tot sufletul.
Vă îmbrățișez, vă dăruiesc zâmbete dulci pentru a le dărui la rândul vostru mai departe și sper să fiți împreună implicate în cât mai multe proiecte pentru comunitatea din care faceți parte sau pentru cea din mediul online.
Să creșteți frumos și să îmi oferiți prilejul să spun tot mai des: așa mame, așa fiice !
(Visited 286 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment