Tinerii construiesc prezentul…la Mediaș

În perioada iunie – august 2016 a avut loc un amplu proces de consultare cu tinerii desfășurat la nivelul național.  Au fost astfel centralizate 574 de răspunsuri primite prin intermediul chestionarului disponibil online și 79 de rapoarte ale consultărilor față în față, care au adunat un număr de 2560 participanți din toată țara. Aceste consultări au fost organizate de către lucrătorii de tineret din cadrul rețelei tineREȚEA (rețeaua națională susținută de Ministerul Tineretului și Sportului) la care s-au adăugat consultările cu tinerii organizate în cadrul Caravanei Naționale a Dialogului Structurat cu TINErii coordonată de către Forumul Tinerilor din România.

În data de 1 septembrie, Ministerul Tineretului și Sportului a trimis către Comitetul Coordonator al Dialogului Structurat 2016 raportul pe componența de tineret ale TRIO-ul Presedinției Olanda, Slovacia și Malta. Raportul a fost întocmit de către membri Grupului de Lucru pe Dialog Structurat din România.

Analiza rapoartelor de țară a Comitetul Coordonator European are ca rezultat următoarele seturi de recomandări comune privind sectorul de tineret, rezultate în urma procesului de Dialog Structurat:

1) Accesul la calitate și informații critice;

2) Tineri sub presiune: Construirea rezilienței și a încrederii în sine

3) Dincolo de frică și intoleranță – Experiența diversității

4) Consolidarea unui sistem educațional care încurajează dezvoltarea potențialului tinerilor

5) Susținerea implicării tinerilor în societate, în special pentru grupurile vulnerabile

6) Reconstruirea încrederii tinerilor în proiectul european

7) Program de mobilitate: ocuparea forței de muncă și a educației pentru toți

8) Impactul lucrului cu tinerii și a organizațiilor de tineret pentru toți

Evenimentul „Tinerii construiesc prezentul” informează tinerii, lucrătorii de tineret, organizațiile și instituțiile care implică tinerii pentru a lua în considerare aceste recomandări în planificarea activităților și proiectelor din anul 2017 în județul Sibiu și va avea loc la Mediaș, în data de 23 noiembrie, de la orele 17.30, la Liceul Teoretic ,,St. L. Roth”.

Cafeneaua publică cu tema „Tinerii construiesc prezentul” este al treilea eveniment de consultare în cadrul rețelei, coordonat la Mediaș de Antonela Sofia Barbu, formator voluntar în cadrul tineRETEA.

tineREȚEA este rețeaua de lucrători de tineret inițiată de Ministerul Tineretului și Sportului organizată sub forma unui amplu program de voluntariat național din care fac parte aproximativ 2 voluntari lucrători activi de tineret din fiecare județ alături de un reprezentant DJST/ DSTMB, ajungând astfel la un număr de 120 persoane implicate.

Echipele județene organizează consultări și formări pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel național și pentru dezvoltarea prin învățarea experiențială și participare a tinerilor.

Activitățile realizate de către tineREȚEA fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

diapozitiv1

Contact Mediaș:

Antonela Barbu – Formator voluntar tineRETEA

Telefon: 0747 013 227 E-mail: [email protected]

 

(Visited 149 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment