Editura Polirom va prezenta la Târgul Gaudeamus cartea ,,Ucenicul arhitectului” scrisă de Elif Shafak

Vești bune de la Editura Polirom !

În cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2015, ce se va desfășura în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, în pavilionul Central Romexpo din București, reprezentanții Editurii Polirom vor prezenta cea mai nouă apariție editorială a scriitoarei de origine turcă, ELIF SHAFAKUcenicul arhitectului – cel mai ambițios roman scris de Shafak. 

Ucenicul arhitectului – Noul roman al scriitoarei Elif Shafak comemorează o formă a artei otomane: arhitectura, într-o narațiune ce se desfășoară în perioada 1546-1632 .  În centrul acestui roman se află un băiat, un elefant și un arhitect. Arhitectul titular este Mimar Sinan, care a fost responsabilul a peste 300 de constructii magnifice sub domnia sultanilor. Ucenicul său este Jahan, care a ajuns din India ca pasager clandestin cu un elefant alb pe nume, Chota. Jahan se îndrăgostește de fiica lui Suleiman, Mihrimah. Este o carte pentru cei care iubesc istoria Turciei și sunt pasionați de misterele construcțiilor din Istanbul. Sinan îi spune ucenicului său: ,,Arhitectura este o conversație cu Dumnezeu.”

Ucenicul arhitectului este o carte care te captivează de la început  și te cuprinde încet încet, așa cum se întâmplă cu toate cărțile scrise de autoarea Elif Shafak. Cine va găsi oare acel mesaj ascuns sub piatră? Tu?

Vei afla dacă vei ajunge la Târgul de carte Gaudeamus, la standul Editurii Polirom: vineri, 20 noiembrie, de la ora 18.00. Te vor aștepta moderatorul Bogdan-Alexandru STĂNESCU și  invitatele sale: Daniela ZECA și Carmen GAVRILĂ. 

Scriitoare de origine turcă, Elif Shafak s-a născut în Franța, la Strasbourg, în 1971. Și-a petrecut copilăria și adolescența în Spania, apoi a revenit în Turcia, împreună cu familia sa. A predat o vreme la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona. În literatură a debutat în 1994, cu povestirea Kem Gözlere Anadolu, însă a obtinut succesul și recunoașterea publicului turc cu primul său roman, Sufiștii, publicat în 1997. Cel de-al doilea roman, Oglinzile orașului, publicat în 1999 și distins în 2000 cu premiul Uniunii Scriitorilor Turci, a impus-o definitiv în literatura turcă. Acestuia i-au urmat Privirea (2000) și Palatul Puricilor (2002).

La Editura Polirom i-au apărut romanele Bastarda Istanbulului (2007, 2012, 2013), Sfintul nebuniilor incipiente (2009), Cele patruzeci de legi ale iubirii (2011, 2014), Onoare (2013), Palatul Puricilor (2014).

Elif Shafak este un romancier premiat. Ea scrie în limbile engleză și turcă și își împarte timpul între Londra și Istanbul.

În perioada 18-22 noiembrie, va avea loc cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2015 ce se va desfăşura în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.
 
Editurile Polirom şi Cartea Românească vor fi prezente la această ediţie Gaudeamus 2015 cu peste 1000 de titluri, cu reduceri de preţ şi oferte speciale accesibile publicului larg. Nelipsite vor fi cărţile la preţul de 10 lei, dar şi reducerea de 20% pentru volumele prezente la stand.
Toate evenimentele vor avea loc la standul Editurilor Polirom şi Cartea Românească (standul 38, Parter, Complexul Romexpo).  Evenimentele care nu vor avea loc la standul editurilor au precizat locul desfăşurării.
(Visited 445 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !