Mark Zuckerberg a citit 20 de cărți de la începutul anului 2015

Mark Zuckerberg și-a propus la începutul anului 2015 să citească la fiecare două săptămâni și să promoveze pe Facebook, cărțile sale preferate,  punând accentul pe învăţarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii.

Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect şi să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îţi poate oferi cea mai mare parte a media în prezent„, a spus, Mark Zuckerberg.

Prima carte pe care Mark Zuckerberg a citit-o în acest an a fost  ,,The End of Power„, de Moisés Naím, un volum care explorează modul în care lumea se schimbă în sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decât în mod tradiţional, când puterea a fost deţinută de mari guverne, organizaţii militare sau de altă natură.

12063387_10102396770903691_596728106105421793_n

Mark Zuckerberg a creat şi o pagină pe Facebook destinată noii sale provocări – ,,A Year of Books„. Pe această pagină, Zuckerberg anunță ce cărţi citește și discută despre ele cu împătimiți ai lecturii.

Până în luna octombrie, fondatorul Facebook-ului a ajuns să citească un număr de 20 cărți.

Acestea sunt:

20. The Three-Body Problem by Liu Cixin

19. The Rational Optimist by Matt Ridley

18. Why Nations Fail by Daron Acemoğlu and James A. Robinson

17.  „Portfolios of the Poor: How the World’s Poor Live on $2 a day” by Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford & Orlanda Ruthven

16. The Varieties of Religious Experienceby William James

15.  Genome by Matt Ridley

14.  Energy by Vaclav Smil

13.  The Player of Games by Iain Banks

12. Sapiens: A Brief History of Humankind by Yuval Harari

11.  Muqaddimah by Ibn Khaldun.

10. The New Jim Crow by Michelle Alexander

9. Orwell’s Revenge by Peter Huber.

8. Dealing With China

7.  Rational Ritual by Michael Chwe

6.  The Structure of Scientific Revolutions by Thomas Kuhn

5. Creativity, Inc. by Ed Catmull

4.  On Immunity by Eula Biss

3. Gang Leader for a Day by Sudhir Venkatesh

2.  The Better Angels of Our Nature by Steven Pinker

1. The End of Power by Moisés Naím

Mark Zuckerberg își face timp pentru lectură, însă este preocupat și de livrarea internetului din spațiu.

 Sunt bucuros să anunț primul proiect de livrare a internetului din spațiu. Ca parte a eforturilor noastre de a conecta lumea prin Internet.org, ne-am parteneriat cu Eutelsat ca să lansăm un satelit în orbita care va conecta milioane de oameni”, a scris Mark Zuckerberg pe pagina lui de Facebook.

Fondatorul rețelei de socializare a ținut să sublinieze că, pentru a-și îndeplini misiunea, și anume aceea de a conecta oameni din părți diferite ale lumii, este nevoit să inoveze.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul anului trecut publicaţia The Wall Street Journal.

Sursă foto: Facebook

(Visited 183 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !