Transavia a demarat campania Gătesc pentru o carte‬ !

Doamna Georgeta Pogan este o bibliotecară care de ani buni parcurge peste 7 kilometri pe jos, dus-întors, până în satul Ponorel, din Munții Apuseni, unde elevii nu au bibliotecă și nici cărți după care să studieze.  Ponorel este un sat în partea de nord-vest a județului Alba, în Munții Bihorului. Aparține administrativ de comuna Vidra. După 1850, a fost una din localitățile care avea școală comunală (de confesiune greco-ortodoxă) inițiată de Andrei Șaguna.

Transavia demarează o campanie prin care fiecare rețetă gătită cu pui Fragedo primită de la voi, înseamnă o carte donată pentru copiii din Munții Apuseni care își doresc să învețe și să citească.

Trimite rețeta ta și contribuie și tu la dotarea bibliotecii din satul Ponorel, munții Apuseni.

Eu am gătit Piept de pui cu ghimbir, curcuma și portocală.

Pieptul de pui cu ghimbir, curcuma și portocală este o mâncare delicioasă cu un gust special pentru zilele de iarnă. Pieptul de pui  este tăiat în bucăți potrivite, curățat de pieliță și se pune într-un bol peste care adăugați ghimbir ras, suc de la portocală, bucăți de portocală și coaja rasă. Se presară praf de curcuma, pentru o culoare unică, piper și sare. Se freacă bine carnea cu aceste ingrediente și se lasă să stea o oră. Între timp preîncălziți cuptorul.

Puneți apoi carnea în vas termorezistent, stropiți cu ulei de măsline și dați la cuptor, la foc mic, în jur de 30 de minute. Pieptul de pui cu ghimbir, curcuma și portocală poate fi servit cu cartofi la cuptor cu rozmarin și salată de varză verde.

gatesc pentru o carte

(Visited 265 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !