Conferință de presă MECEFF la București

Regizorul Radu Gabrea, Președintele MeCEFF “7 + 1”, împreună cu Teodor Neamţu, Primarul municipiului Mediaş; Centrul Naţional al Cinematografiei; Ministerul Culturii; Institutul Cultural Român şi Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară “Regiunea Târnavelor” au deosebita plăcere de a vă invita să participați la conferința de presă organizată cu ocazia:

MEDIAŞ CENTRAL EUROPEAN FILM FESTIVAL (MeCEFF) “7+1”,

Ediția a V-a, 2015

ce se va desfasura în perioada 01 – 05 septembrie la Mediaș

și între 24 – 27 septembrie 2015 la Muzeul Municipiului București, in București

Conferința de presă va avea loc pe data de 20 august a.c., ora 17.00, la Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu, B-dul I. C. Brătianu 2, București) și va fi urmată de vizionarea filmului „Gallipoli” (1981), în regia lui Peter Weir. „Gallipoli” este o dramă remarcabilă, în care Mel Gibson și Mark Lee joacă mirific rolurile a doi soldați patrioți implicați în dezastruoasa bătălie de la Gallipoli din Turcia, în timpul primului război mondial.

Deja devenit un festival recunoscut în peisajul cinematografic și cultural european, Mediaș Central European Film Festival “7 + 1” a primit anul acesta marca EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), a Uniunii Europene care certifica înalta ținută artistică și importanța europeană a acestui festival de film cu un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Mesajul EFFE pentru MeCEFF “7+1” este: “Prin dezvoltarea comunității și creativității în țările europene, echipa festivalului face din Europa un loc mai bun!”

Având o identitate stabilă și recunoaștere locală, națională și europeană, începând cu această ediție, s-a decis organizarea unui review a festivalului la București deoarece, deși la fiecare ediție o parte din spectatorii, oficialitățile și personalitățile culturale prezente la Mediaș vin special din București, din țară și străinătate, dorim să facilităm și publicului din București accesul nemijlocit și gratuit la resursele culturale și cinematografice pe care le oferă MeCEFF “7+1”.

În afara secțiunii competitive, care reprezintă un loc de întâlnire pentru cele mai recente filme ale cineaştilor de marcă din zona așa numitei „Europe Centrale”: Austria, Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria, MECEFF “7+1” va aduce în prim plan la cea de-a cincea sa ediție o temă universală de importanță crucială: Primul Război Mondial și impactul acestui cataclism asupra umanității.

Astfel, în etapa în oglindă, care se va desfășura la Muzeul Municipiului București între 24 și 27 septembrie, vor fi prezentate opt dintre cele mai importante filme din patrimoniul universal pe tema Marelui Razboi, proiectate anterior la Mediaș, în perioada 01 – 05 septembrie 2015:

–        „The big parade” / „Parada cea mare” (1925), în regia lui King Vidor

–         „All Quiet on the Western Front” / „Nimic nou pe frontul de vest” (1930), regizor Lewis Milestone

–        „Berge in Flammen” / „Munți în flăcări” (1931), regizat de Karl Hartl și Luis Trenker

–        „A Farewell to Arms” / „Adio arme” (1957), regia Charles Vidor

–        „Paths of Glory” / „Cărările gloriei” (1957), regizor Stanley Kubrick

–        „King and Country” / „Pentru țară și rege” (1964), în regia lui Joseph Losey

–        „Gallipoli” (1981), regizat de Peter Weir

–        „La grande illusion” / „Iluzia  cea mare” (1937), regizor Jean Renoir

Vă rugăm să găsiți mai multe informaţii despre MECEFF „7+1” pe site-ul www.meceff.ro și pe pagina de facebook: http://www.facebook.com/#!/MeCEFF.

(Visited 198 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !