Expoziții de fotografie și afișe la MECEFF

Cea de-a cincea ediţie Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor central europene, va avea loc în perioada 01 – 05 septembrie la Mediaș, județul Sibiu, și între 24 – 27 septembrie în București, la Muzeul Municipiului București.

În cadrul acestui Festival vor fi organizate două expoziții de fotografie și afișe cu tema PRIMUL RĂZBOI MONDIAL:

„Francezi și români în Primul Război Mondial”, expoziție realizată cu sprijinul Institutului Francez. 12 panouri concepute de către centrul de comunicare și de producție audiovizuală al apărării (ECPAD) din cadrul Ministerului Apărării francez descriu într-o manieră foarte didactică și cronologic, diferitele etape ale relației franco – române, în plan politic și militar, pe tot parcursul Primului Război Mondial, de la intrarea în război a României, până la tratatele de pace.afis-expozitie

„(Ne)liniștea dinaintea furtunii”, realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, surprinde într-o serie de imagini și texte, cele mai importante aspecte ale contextului socio-cultural austriac din urmă cu un secol.

Anii dinaintea Primului Război Mondial sunt numiți liniștea dinaintea furtunii. Contrar acestui clișeu însă, Austria trecea printr-o perioadă tumultoasă în care se mergea cu pași rapizi spre modernism în toate domeniile posibile: feminismul modern lua amploare, Sigmund Freud descoperea subconștientul, muzica părăsea fundamentul armoniei, iar pictura se îndepărta tot mai tare de concret.

–  “Marele Război în imagini”, expoziție realizată cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca, Asociației Clujul de altădată, Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei, Muzeului Militar Național București. Fotografii, cărti poștale și postere de propagandă din prima conflagrație mondială, întro expoziție care ne transpune în prima linie a  războiului, după un secol. Emoții puternice, compasiune sau milă în scene de război memorabile, de la luptele din tranșee, la sărbătorirea Crăciunului, în mijlocul primului conflict care a cuprins întreaga omenire.

Datorită succesului înregistrat de cele patru ediții anterioare MECEFF “7+1”, începând cu ediția jubiliară, a V-a, organizatorii au decis realizarea unui follow-up al festivalului desfășurat la Mediaș.

Astfel, în perioada 24 – 27 septembrie, la Muzeul Municipiului București, se va desfășura MECEFF “7+1” la București, manifestare în cadrul căreia vor fi aduse spre vizionare 7 dintre filmele tematice prezentate la Mediaș, precum și Marele Premiu MECEFF “7+1”, 2015.

 De asemenea, două dintre expozițiile festivalului: “Francezi și romani în Marele Război”, oferită de Institutul Cultural Francez și “(Ne)liniștea dinaintea furtunii”, realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, vor fi organizate atât la Mediaș, în perioada 01 – 05 septembrie, cât și la Muzeul Municipiului București, între 24 și 27 septembrie.

MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival “7+1”este organizat de Ecran Cinema Management, Primăria Municipiului Mediaş prin Direcţia Pentru Cultură, Ministerul Culturii, CNC, ICR, A.D.I. Regiunea Tarnavelor

(Visited 177 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !