Select Page

Colocvii susținute pe tema Primul Război Mondial la MECEFF

Colocvii susținute pe tema Primul Război Mondial la MECEFF

Cea de-a cincea ediţie Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor central europene, va avea loc în perioada 01 – 05 septembrie la Mediaș, județul Sibiu, și între 24 – 27 septembrie în București, la Muzeul Municipiului București.

În cadrul acestui Festival, mai mulți specialiști români și străini de talie europeană și internațională vor susține o serie de colocvii pe tema acestui conflict militar de dimensiuni mondiale: Primul Război Mondial și a efectelor sale radicale.

Aceștia sunt: domnul Alexandre Sumpf, reputat istoric la nivel european, autor a numeroase lucrări și reprezentantul Centrului Internațional de Cercetare Historial, Péronne – cea mai importantă instituție internațională de studiere a Primului Război Mondial; pe renumitul istoric și profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București, domnul Lucian Boia, a cărui operă, întinsă și variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România și Franța, precum și traduceri în engleză, germană, etc; domnul Adrian Majuru, istoric, antropograf, jurnalist și directorul Muzeului Municipiului București; doamna Bianca Pârvulescu, Arhivele Naționale ale României, doctor în istorie.

adrian-majuru_13 – Adrian Majuru

astazi-e-ziua-ta-lucian-boia-6998881 – Lucian Boia

ca3b02068931343132313732383933373239313438 – Alexandre Sumpf

(Visited 165 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Voyage ! Voyage !

Nicholas Sparks

Motivatie !

,, Nu mai avea nici o importanţă premiul întâi dacă nu puteai să studiezi deloc. Când cineva îţi ia stiloul realizezi cât de importantă este educaţia”. (Eu sunt Malala)

Zambeste ! :)

Loading...

Pinteresting