Dorel Vișan petrece ziua de naștere la MECEFF

Actorul Dorel Vișan va fi prezent în această seară la Mediaș, pentru a  răspunde întrebărilor despre rolul jucat în filmul ,,Despre oameni și melci”, film intrat în competiție alături de alte 6 filme din Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria la MECEFF.

Ziua de 25 iunie este una specială, deoarece actorul împlinește 76 de și va sărbători alături de medieșeni.

La Mulți Ani, maestre ! 

Sănătate și viață lungă ! 

Interpret a peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Buchner.“Un Woyzeck naiv, confuz, neputincios, dominat de instincte atavice, în momente zguduitoare, care îti dau fiori” (Nurnberger Nachrichten). 

Unul din cei mai importanți actori de film din România, unul din puținii, care au ajuns la o solidă reputație europeană, Dorel Vișan a marcat istoria filmului românesc în mod decisiv. 

“Iacob”, 1988, regia Mircea Daneliuc (”Dorel Vișan în rolul principal este extraordinar, în special atunci când rămâne singur, fără cuvinte, în ultimele 20 de minute” – The New York Times). 

”Senatorul Melcilor”, 1995, Cannes (”Senatorul e genial interpretat de Dorel Vișan, un voinic spătos, care seamănă ciudat cu Charles Napier, actorul venerat al lui Jonathan Demme. “Senatorul melcilor” ar fi trebuit premiat pentru formidabilul actor Dorel Vișan, în rolul titular” Thierry Jousse – Cahiers du Cinema), (“Se reține jocul excepțional al lui Dorel Vișan în rolul senatorului. Acest rol ar fi putut foarte bine să-i aducă un premiu de interpretare masculină” – Montreal).

(sursă www.cinemagia.ro)

(Visited 757 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • La Multi Ani, maestrului Dorel Visan, care face atata cinste teatrului si cinematografiei romanesti. Ca si in alte data, este prezent la Medias, dar de aceasta data, chiar de ziua lui de nastere. Va dorim toate cele bune si o reusita in cadrul Festivalului MECEFF din acest an !

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !