Povesti de suflet, adevarate Lectii de viata

Proiectul ”Invat sa previn cancerul la san” aduce primele Povesti de suflet, adevarate Lectii de viata, in care protagonistele sunt chiar mamele, bunicile, femeile din jurul nostru.

Prima poveste este scrisa de Irina Nechita, eleva la Scoala Nationala de Gaz. Irina este membru in Consiliul Local al Tinerilor si a fost prima fata care s-a inscris in Proiectul ”Invat sa previn cancerul la san”.

”Un val de emotii ii strabatea corpul. Lucrul vizibil  pentru ca carnea incepea sa-i tremure. Strangea cu putere pleoapele si stiu ca-si dorea ca acestea sa nu se fi petrecut.

Ce s-a intamplat? a intrebat-o Mama.

Acestea au fost singurele cuvinte care au putut evada din inchisoarea tacerii. Urmeaza o pauza lunga in care cu toti asteptam un raspuns. Nu-i condamn tacerea, inteleg gandurile haotice si duritatea sentimentelor, dar adevarul este ca nu as putea sa ma transpun niciodata in locul ei.
Vad un vulcan gata sa erupa. Improasca cu lacrimi si vorbe de neinteles, o multime de termini medicali, dintre care doar unul iese la lumina. “ CANCER MAMAR “ . Fac conexiunea si automat inteleg ca i s-a taiat sanul drept.
Evenimentele imediate se afla intr-o ceata densa. Fugitiv imi apar in minte nenumaratele drumurile pe care le-a parcus pana in Targu-Mures si-napoi. Nenumaratele citostatice care i-au provocat nenumaratele stari de voma, nenumaratele consultatii, nenumaratele medicamente. Nenumarate peste nenumarate, insa toate acestea cu-n efect pozitiv. Pretul vietii a fost achitat!

Cu siguranta ar fi existat o sansa majora de a-i salva sanul, dar bineinteles daca ar fi anuntat-o la timp. Necunoasterea si traiul intr-un mediu rural au influentat-o sa puna toate simptomele pe baza unei simple chestiuni “ din sanul meu curge doar lapte ”. 

Stim ca acesta lucru era imposibil, pentru ca bunica era trecuta cu putin de a doua tinerete si neexistenta unor copii nou-nascuti prin preajma nu puteau sa incadreze aceasta intr-o astfel de normalitate. 
Viata Bunicii nu i-a fost pusa in pericol, desi frumusetea feminina i-a fost sfasiata.”

Proiectul ”Invat sa previn cancerul la san” poate transforma orasul nostru cenusiu, intr-un oras roz, in care lupta impotriva cancerului la san poate fi realizata prin intermediul EDUCATIEI!

Sprijiniti acest Proiect printr-un vot. Detalii gasiti pe pagina de Facebook. http://www.facebook.com/#!/pages/Proiectul-Invat-sa-previn-cancerul-la-san/277784185581517

(Visited 234 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • M-ai lasat fara cuvinte si cu lacrimi care imi curg nu numai din ochi dar si din suflet. Sunt lacrimi de durere… sunt lacrimi de furie… sunt lacrimi de bucurie…DURERE, pentru ca stiu cum e sa te atace dusmanul ascuns cu grija in corpul tau…FURIE, pentru ca vad atata nepasare in jurul meu, am cerut doar UN VOT concetatenilor pentru sustinerea proiectului https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/1108…dar nu a venit….si da BUCURIE pentru ca vad o „mana ” de adolescente care vor sa invete cat mai multe despre CANCER…adolescente care vor da cunostintele mai departe… cunostinte care pot salva vieti. VIATA ESTE VALOROASA!

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !