Anne Frank – film despre cea mai cunoscută victimă a Holocaustului

Drama Anne Frank este ecranizarea „Jurnalului Annei Frank”. Născută într-o familie de evrei germani, Anne Frank a trăit aproape toată viața în Olanda, unde se refugiaseră părinții ei de teama nazismului. Între 1942 și 1944, perioada descrisă în jurnalul Annei, familia Frank și prietenii lor n-au părăsit „Anexa”, ascunzătoarea în care sperau ca vor putea supraviețui până la sfârșitul războiului. Dintr-o fetiță timidă, Anne s-a transformat într-o adolescenta sensibilă, lucidă și foarte înțeleaptă pentru anii ei.
Insa, în august 1944, toți locuitorii Anexei au fost descoperiți și trimiși în lagăre de concentrare. Numai Otto Frank, tatăl Annei, a supraviețuit și tot el a publicat jurnalul fiicei lui. Moartă de tifos, la 15 ani, cu doar două săptămâni înainte de eliberarea lagărului, copila, care ar fi putut ajunge o mare scriitoare, a devenit cea mai cunoscută victimă a Holocaustului și glasul unei întregi generații.

Sursă: www.cinemagia.roanne-frank-960025l-imagine

(Visited 566 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !