Tinerii se consultă în județul Sibiu

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri.

Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

În județul Sibiu, cei 2 voluntari lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Sâmbeteanu Constantin și Șurubaru Ioana, vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat., iar la Mediaș se va ocupa de organizarea celor patru consultări și a cursului de formare pentru tineri, Antonela Sofia Barbu – formator voluntar.

În Medias, primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate” va fi organizat în data de 15 iulie, la Casa Schuller, de la ora 17.00, iar la Sibiu,  prima întâlnire cu tinerii și reprezentanți ai ONG-urilor va avea loc la data de 20 iulie, de la ora 16.00, la Centrul de Tineret AICI Sibiu, strada Nicolae Teclu nr. 41.

Înscrierile se fac prin completarea formularului de înscriere.

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

 

Contact Mediaș:

Antonela Barbu – Formator voluntar

Telefon: 0747 013 227 E-mail: [email protected]

 

Contact Sibiu:

Sâmebteanu Constantin Lucrător de tineret

Telefon: 0745 761 908 E-mail: [email protected]

 

Șurubaru Ioana – Lucrător de tineret

Telefon: 0737 017 544 E-mail: [email protected]

 

(Visited 139 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment