Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea… la Editura Trei

Editura Trei aduce ne oferă în această vară un roman profund şi emoţionant, scris de Agnès Martin-Lugand. Romanul ,,Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” prezintă povestea lui Diane şi modul în care depăşeste momentele grele din viaţa ei.

Moartea celor dragi, o aruncă pe Diane în cea mai cumplită depresie. Totul se opreşte în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpăţânare. Dureros. Zadarnic.
Când Felix, cel mai bun prieten şi asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viaţă, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorinţă a fostului ei soţ şi se refugiază departe de lume, într-o mică aşezare din Irlanda.
O întâlnire neaşteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere şi cu forţă regăsită.

Această poveste despre împăcarea cu sine conţine dialoguri convingătoare şi e spusă într-un stil simplu, nepretenţios, având chiar şi accente de umor.” – Le Parisien

Profund şi emoţionant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondează cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viaţa unui om. O carte care te marchează.” – Susan Wiggs

În întuneric, am mers pe urmele lor, în încăperea în care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu îi desfăceam cravata, el mă săruta, Clara ne despărţea, cinam, Colin o culca pe fiica noastră, după care rămâneam amândoi, cu siguranţa de a o şti pe Clara la căldură în patul ei, cu degetul mare în gură.
Am realizat că apartamentul nostru nu mai exista, îmi dorisem să rămân acolo ca să păstrez totul neatins, dar greşisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii în uşă, alergături pe parchet. Nu aveam să mai revin niciodată aici.

După ce a profesat ca psiholog timp de şase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-şi primul roman, Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenţi la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradiţională. Odată ce romanul său a apărut în catalogul Michel Lafon şi s-a vândut numai în Franţa în peste 300 000 de exemplare, a fost o rampă de lansare pentru traducerea lui în mai multe limbi europene, printre care spaniolă, italiană, poloneză şi turcă.

Drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de producătorul american Harvey Weinstein.

Continuarea romanului, Viaţa e uşoară, nu-ţi face griji, este în curs de apariţie la Editura Trei.

2951

(Visited 398 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment