Un bulgăre de humă – un film despre Mihai Eminescu

În anul 1989 când s-au împlinit  100 de ani de la moartea celor două mari personalităţi ale literaturii române, Mihai Eminescu şi Ion Creangă, dar şi a dragei Veronica Micle a fost realizat un film de lung metraj. Singurul film de lung metraj care a adus în prim-plan prietenia dintre Creangă şi Eminescu este o producţie cinemato­grafică al cărei scenariu i-a fost ofe­rit regizorului  Nicolae Mărgineanu de  dramaturgul Mir­cea Radu Iacoban.

Filmul se numeş­te „Un bulgăre de humă„.

 „Au fost mai mulţi actori la probă, însă, fără îndoială, Adrian Pintea a fost extraordinar. Chiar am reuşit să obţinem o asemănare izbitoare cu Eminescu în două secvenţe. De altfel, Pintea avea un păr creţ, care trebuia mereu întins. Săracul, îl chinuiau destul de tare la machiaj până îi întindeau părul şi apoi îl ondulau puţin, ca să semene cu al lui Eminescu. Adi Pintea, Dumnezeu să-l ierte, era o fire destul de rebelă şi suporta destul de greu lucrul acesta. Dar în esenţa lui, în sufletul lui, în interiorul lui era foarte aproape de Eminescu, iar lucrul acesta l-a ajutat foarte mult.” (www.jurnalul.ro)

Puteți urmări mai jos filmul Un bulgăre de humă (1989) (Ion Creangă și Mihai Eminescu)

Întregul articol despre acest film îl găsiţi aici: http://jurnalul.ro/scinteia/special/un-bulgare-de-huma-515933.html

(Visited 890 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !