Select Page

Un bulgăre de humă – un film despre Mihai Eminescu

Un bulgăre de humă – un film despre Mihai Eminescu

În anul 1989 când s-au împlinit  100 de ani de la moartea celor două mari personalităţi ale literaturii române, Mihai Eminescu şi Ion Creangă, dar şi a dragei Veronica Micle a fost realizat un film de lung metraj. Singurul film de lung metraj care a adus în prim-plan prietenia dintre Creangă şi Eminescu este o producţie cinemato­grafică al cărei scenariu i-a fost ofe­rit regizorului  Nicolae Mărgineanu de  dramaturgul Mir­cea Radu Iacoban.

Filmul se numeş­te „Un bulgăre de humă„.

 „Au fost mai mulţi actori la probă, însă, fără îndoială, Adrian Pintea a fost extraordinar. Chiar am reuşit să obţinem o asemănare izbitoare cu Eminescu în două secvenţe. De altfel, Pintea avea un păr creţ, care trebuia mereu întins. Săracul, îl chinuiau destul de tare la machiaj până îi întindeau părul şi apoi îl ondulau puţin, ca să semene cu al lui Eminescu. Adi Pintea, Dumnezeu să-l ierte, era o fire destul de rebelă şi suporta destul de greu lucrul acesta. Dar în esenţa lui, în sufletul lui, în interiorul lui era foarte aproape de Eminescu, iar lucrul acesta l-a ajutat foarte mult.” (www.jurnalul.ro)

Puteți urmări mai jos filmul Un bulgăre de humă (1989) (Ion Creangă și Mihai Eminescu)

Întregul articol despre acest film îl găsiţi aici: http://jurnalul.ro/scinteia/special/un-bulgare-de-huma-515933.html

(Visited 445 times, 1 visits today)

About The Author

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Voyage ! Voyage !

Nicholas Sparks

Motivatie !

,, Nu mai avea nici o importanţă premiul întâi dacă nu puteai să studiezi deloc. Când cineva îţi ia stiloul realizezi cât de importantă este educaţia”. (Eu sunt Malala)

Zambeste ! :)

Loading...

Pinteresting