20 de tineri în Caravana SEV de la Mediaş

Caravana Serviciului European de Voluntariat a ajuns în data de 29 septembrie la Mediaş. În spaţiul  Centrului de Voluntariat din Strada J. Honterus, nr. 10 (Casa memoriala ”St. L. Roth”) a fost găzduit workshop-ul organizat de Asociaţia ”Mediaşul pentru Cultură” în parteneriat cu PROVOBIS – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.
Cei 20 de tineri prezenţi la acest eveniment, au primit informaţii despre ce înseamnă să faci un stagiu prin Serviciul European de Voluntariat (SEV), despre organizaţiile acreditate să trimită sau să primească voluntari, precum şi despre platforma Youthnetworks, unde găsesc locuri vacante pentru a-şi pune la dispoziţie cunoştinţele dobândite în diferite domenii şi pentru a desfăşura o activitate de voluntariat.
”Prin acest workshop din cadrul Caravanei SEV am dorit să transmitem informaţii despre Serviciul European de Voluntariat în acelaşi timp, organizaţiilor care lucrează cu tinerii şi voluntarilor tineri cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 de ani. Am avut printre invitaţi pe Nicoleta Racoltă, de la Centrul de Voluntariat Cluj Napoca, în calitate de formator, pe Ovidiu Dărămuş, voluntar internaţional şi pe doamna Lucia Suciu, cea care a înfiinţat Centrul de Voluntariat la Mediaş. Fiecare participant a plecat acasă cu materiale informative, iar tinerii până la 30 de ani, cu dorinţa de efectua un stagiu de voluntariat înafara ţării. În Mediaş, încă nu există nici un ONG care să fie acreditat pentru a trimite tineri, dar în curs de acreditare până la finalul anului, sunt Asociaţia culturală ”Pusteblume” şi Asociaţia ”Mediaşul pentru Cultură”, comunică Antonela Sofia Barbu, manager de proiect în cadrul Asociaţiei ”Mediaşul pentru Cultură”.
La întâlnire au participat activ, au aflat despre concepţiile SEV şi timpul în care trebuie să aplice pentru a putea fii voluntar SEV, reprezentanţii CLT, voluntarii Centrului de Voluntariat din Mediaş, Ionuţ Codiţă, preşedinte al Consiliului Zonal al Elevilor, dir. Lavina Iagăr de la Centrul de zi ”Sf. Andrei”, reprezentantul Tinerilor pentru Misiune, Anca Băra de la organizaţia de tineri a PDL şi  Gyorgy Csaba, vice -preşedinte UTDM Mediaş, alături de Kemeri Attila.
(Visited 211 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment