Asociaţia ’’Mediaşul pentru Cultură’’, câştigătoare în Programul Voluntar de profesie al Fundaţiei Vodafone

• Antonela Sofia Barbu a câştigat alături de Asociaţia ’’Mediaşul pentru Cultură’’ un loc în Programul Voluntar de profesie cu Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’

• Proiectul ’’Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ va fi lansat joi, 20 septembrie 2012, orele 16.00, la sediul Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Strada Luncii nr. 1.

• Prin Programul Voluntar de profesie, Fundaţia Vodafone sprijină 18 persoane pentru a lucra timp de şase luni într-un ONG din România.

Asociaţia ’’Mediaşul pentru Cultură’’ a câştigat alături de Antonela Sofia Barbu, voluntar în cadrul Asociaţiei, un loc în programul Voluntar de profesie, lansat de Fundaţia Vodafone. ’’Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ se adresează celor 50 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş. Ne propunem să creştem şansele acestor persoane de a se integra în comunitate şi să dezvoltăm alte parteneriate pentru viitoarele proiecte. Organizând patru ateliere de creaţie vom descoperi abilităţile persoanelor cu handicap şi vom contribui la integrarea lor în comunitate. ’’Mă bucur că am câştigat un loc în programul Voluntar de profesie, mai ales că lucrez cu Asociaţia Mediaşul pentru Cultură de mult timp.
Proiectul cu care am câştigat ’’Şansa de a da click’’ reprezintă o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi de a se dezvolta. Astfel, beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş vor învăţa să folosească o adresă de e-mail, să utilizeze platforma pentru comunicare Skype pentru a putea comunica mai uşor cu cei apropiaţi, vor învăţa să folosească motorul de căutare Google pentru a afla informaţii utile despre sănătate, sport, cultură sau legislaţie’’, menţionează Antonela Sofia Barbu, voluntar în Programul Voluntar de profesie.
 ’’Programul Voluntar de profesie reprezintă o oportunitate pentru mediul ONG. În general, voluntarii nu se pot implica 100% în proiectele ONG-urilor datorită lipsei timpului şi al banilor. Acest program completează această lipsă, oferind şi timp şi ajutor financiar voluntarilor care doresc să ajute un ONG’’, a spus Jenel Marin, Preşedinte Asociaţia ’Mediaşul pentru Cultură’’. Programul ’’Voluntar de profesie’’ a fost lansat de Fundaţia Vodafone în anul 2010, pentru a oferi posibilitatea celor care şi-au dorit întotdeauna să îşi pună timpul şi experienţa lor în slujba unei organizaţii non profit din România.
Antonela Sofia Barbu este unul dintre cei 18 voluntari aleşi pentru ediţia din acest an a programului. Timp de şase luni cei 18 voluntari lucrează pentru diferite organizaţii non profit din România. Fundaţia Vodafone acoperă salariul şi cheltuielile administrative pe toată durat programului.
Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş, beneficiarul Proiectului ‚’’ Şansa de a da un Click – terapie prin muzică, lectură şi joc’’ are în grijă 50 de persoane cu handicap (adulţi) pentru care oferă servicii de îngrijire, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial şi asigură servicii de recuperare complexă, consiliere, reintegrare socio – familială şi asistenţă medicală adaptată nevoilor acestora.
(Visited 191 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment