Jurnal de voluntar MECEFF 2012

M-am bucurat de revenirea MECEFF-ului, împreună cu voluntarii. Pe mulţi îi cunoşteam de anul trecut, pentru că  am realizat multe lucruri frumoase în echipă. Alţi voluntari au venit alături de noi, la îndemnul prietenilor sau pentru a întâlni actorii…nemaîntâlniţi ! 🙂

Festivalul a durat 4 zile, zile în care s-au lucrat peste 14 ore pe zi, atât la promovare, traduceri, cât şi la organizarea ultimelor detalii. Staff-ul a fost însoţit peste tot, oaspeţii au avut parte de expoziţii, excursii, seminarii, filme şi proiecte noi. Coordonatorul voluntarilor a fost Gina Toma de la Centrul de voluntariat,  cea care ne-a aşteptat cu cafea şi gânduri bune, în fiecare dimineaţă.

La ceremonia de deschidere MECEFF 2012 a participat fanfara lui Crăciun din Zece Prăjini  şi m-a impresionat momentul  liric susţinut de marele actor Dorel Vişan, prezent la MECEFF ca protagonist al filmului Noro, în regia lui Radu Gabrea, selecţionat în cadrul secţiunii Portret Răsvan Popescu.

Pe scenă au urcat Victoria Cociaş şi Constantin Cotimanis, maeştrii de ceremonii ai evenimentului. Publicul i-a întâlnit prin oraş, pentru a le cere autografe şi au fost încântaţi să recunoască faptul că actorii nu au ”ifose de Bucureşti”. Alături de ei, de-a lungul primei seri, au luat cuvântul domnul Radu Gabrea, preşedintele festivalului, primarul Mediaşului, domnul Teodor Neamţu şi domnul Horia Barna, consilier al Ministerului Culturii.

Deşi mi-am propus ca în acest an să vizionez mai multe filme, am descoperit pe program, că nu rulează de două ori, aşa că am apelat la magia internetului şi în fiecare zi am avut ”cinemagia” pe laptop. În competiţie sunt şapte filme. Din Cehia publicul va vedea “Flower Buds”, scris și regizat de Zdeněk Jiráský, din Slovacia vine filmul “Nicky’s Family”, regia Matej Mináč, din Austria “Die Vaterlosen”, scris și regizat de Marie Kreutzer, din Ungaria va fi proiectat “Children of The Green Dragon”, regia Bence Miklauzic, din România e animaţia “Crulic – Drumul spre dincolo”, scrisă și regizată de Anca Damian, din Polonia e drama “Rosa”, regia Wojciech Smarzowski şi din Slovenia filmul “Archeo”, scris și regizat de Jan Cvitkovič.

Dacă aş fi în juriu, cu siguranţă m-aş opri să ofer premii celor două filme: “Nicky’s Family”, regia Matej Mináč şi “Rosa”, regia Wojciech Smarzowsk. Îmi plac documentarele animate, aşa că ofer şansa de a fi premiat şi filmul ”Crulic” , regia Anca Damian.

În seara aceasta juriul va decide Premiul MECEFF 2012. De asemenea, publicul care a votat în fiecare seară va avea ocazia să ofere un premiu pentru cel mai bun din festival. Intuiţia mea se îndreaptă spre ”Pianul”  cu Holly Hunter, Harvey Keitel şi Sam Neill.

Alte impresii despre festival voi scrie după Gala de închidere. Nu uitaţi că astăzi este ultima zi de festival !

INTRAREA ESTE LIBERĂ la Sala Traube, Cinematograful Mediensis, Sinagogă, iar filmele recomandate pentru astăzi, le găsiţi aici: http://www.meceff.ro/program-medias-cental-european-film-festival-meceff.aspx

[slideshow]
(Visited 209 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment