Rezumatul succint al proiectului

Aflat la a doua ediţie, Proiectul „Nu aprinde ŢIGARA!” îşi propune sensibilizarea tinerilor din zona Mediaşului şi a localităţilor învecinate, oferindu-le o alternativă la aprinderea unei ţigări, cu scopul de a renunţa la acest viciu. Prin organizarea a trei Ateliere de creaţie artistică, se va demonstra utilitatea unei cutii cu chibrituri şi a beţelor de chibrit.

Deschiderea Campaniei de sensibilizare a tinerilor de a nu-şi aprinde ţigara – deci, să nu (mai) fumeze -, va avea loc în data de 31 mai 2011, pentru a marca şi „Ziua Mondială fără Tutun” şi pentru a atrage atenţia membrilor societăţii, asupra pericolului utilizării tutunului, nu numai pentru fumători, dar şi pentru nefumători.

„Vom invita un artist plastic să expună lucrări inedite, realizate din cutii de chibrituri, la Centrul de Documentare şi Informare pentru Gaze Naturale din Mediaş şi vom organiza, în data de 1 iunie, un Marş împotriva fumatului.

Împreună cu partenerii implicaţi, vom aplica Chestionare unui număr de 100 de elevi, pentru a putea cunoaşte situaţia persoanelor fumătoare şi nefumătoare din liceele medieşene şi din zonă, urmând ca, după organizarea Cursurilor de informare, să aibă loc dezbateri şi să se evalueze răspunsurile date de către elevi, cu scopul de a stabili în ce măsură aceştia au perceput informaţiile transmise şi dacă ele se reflectă în atitudinea lor directă faţă de consumul de tutun”, comunică Jenel Marin, Preşedinte al Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

„În cadrul acestui Proiect vor fi sensibilizaţi partenerii media, precum şi cei din domeniul sportului, pentru a se implica activ în acţiunile noastre, una dintre acestea fiind purtarea tricourilor realizate în cadrul Atelierelor de creaţie.

Intenţionăm ca prin acest Proiect – pe care noi îl considerăm a fi unul de actualitate -, să determinăm ca cel puţin o parte dintre tineri să se gândească mult mai mult înainte de a-şi aprinde ţigara”, comunică Dumitru Chisăliţă, Preşedintele Asociaţiei Culturale „St.L. Roth”.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !