Dear John, la Clubul de lectură vorbim despre iubire !

Clubul de lectură – Mediașul citește se întâlnește joi, 18 februarie, de la ora 19.00, la Sinagoga Mediaș cu o temă aleasă special pentru luna dedicată iubirii: povești de dragoste care ne-au impresionat în cărțile citite !

Toată lumea știe deja că sunt o romantică incurabilă și că autorul preferat este Nicholas Sparks. Cartea aleasă pentru seara aceasta este Dear John, apărută la Editura Rao, în anul 2015. Cartea poate fi cumpărată de pe libris.ro, cu o reducere de 37%.

John, un tânăr rebel şi confuz, renunţă la şcoală şi se înrolează în armată, neştiind ce altceva să facă în viaţă, până când o întâlneşte pe fata visurilor sale, Savannah. Atracţia reciprocă se transformă rapid într-o dragoste puternică, iar Savannah hotărăşte să-l aştepte pe John să-şi îndeplinească datoria faţă de ţară. Dar tragedia din 11 septembrie schimbă totul. John simte că trebuie să rămână alături de camarazii lui în aceste momente şi îşi prelungeşte contractul încă doi ani. Din nefericire pentru el, între timp Savannah se îndrăgosteşte de altcineva. Scrisoarea care începea cu „Dragă John” frânge o inimă şi schimbă pentru totdeauna două vieți. Întors acasă, John trebuie să se obișnuiească însă cu ideea că Savannah, acum o femeie măritată, este dragostea lui adevărată, și să ia cea mai dificilă decizie din viața lui.

A fost o mare bucurie să citesc această carte, pentru că te îndeamnă să descoperi că secretul fericirii nu este doar să ai vise realizabile, ci și să poți mișca lucrurile în ritmul pe care îl dorești. Dragostea înseamnă să îți pese de fericirea altei persoane mai mult decât de a ta, indiferent de cât de dureroase sunt alegerile pe care trebuie să le faci.

… John a desfăcut plicul primit de dimineaţă şi a recitit rîndurile scrise de Savannah.

”Ştiu că nu ajunge la fel de repede ca un e-mail, dar tocmai asta îmi place, îmi scrise ea. Îmi place surpriza când găsesc o scrisoare în cutia poştală şi nerăbdarea pe care o simt când mă pregătesc să o deschid. Îmi place faptul că pot s-o iau cu mine să o citesc în tihnă şi că pot să mă sprijin de un copac şi să simt briza pe faţă atunci când îţi văd vorbele pe hârtie. Îmi place să-mi imaginez felul în care arătai când ai scris-o: cum erai îmbrăcat, ce era în jurul tău, felul în care ţineai stiloul. Ştiu că este un clişeu şi că probabil este ceva comun, dar eu mă tot gândesc cum stai într-un cort la o masă improvizată cu o lampă de gaz lângă tine în timp ce afară bate vântul. Este mult mai romantic decât să citeşti ceva pe acelaşi obiect pe care-l foloseşti să descarci muzică sau să te documentezi pentru o lucrare.”

Nicholas Sparks – ”Dear John”

 

(Visited 468 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !