Ricardo Caria aduce muzica Fado la Mediaș în 14 februarie 2016

Ricardo Caria aduce în premieră la Mediaș muzica Fado

Direcția municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret organizează în premieră în Mediaș, în 14 februarie, de la ora 18.00, un spectacol de muzică Fado susținut de artistul portughez Ricardo Caria care, anul trecut şi-a lansat albumul de debut “Alma no Fado”.


Spectacolul conține piese tradiţionale, intr-un decor cu specific portughez, cu scopul de a crea o adevărată experienţă a culturii lusitane, având o amprenta proprie şi originală care, cu siguranţă, va fi pe placul tuturor celor care vor alege să-l asculte pe renumitul Ricardo Caria, live, în data de 14 februarie a.c. ora 18.00 la Sala Traube din Mediaș.  

CINE E RICARDO CARIA?

Născut la Lisabona la 16 decembrie 1978. A urmat cursurile Universității Tehnice din Lisabona, unde a absolvit ingineria mecanică. Timp de 10 ani – dintre care șase în România – a profesat ca inginer mecanic. România a fost țara unde a hotărât să se stabilească definitiv, pentru că s-a îndrăgostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor.

În 2012 a participat la concursul „Vocea României”, fiind prima apariție ca solist vocal la un post de televiziune național.

Până în momentul de față a organizat două turnee la nivel național, cu un total de 25 spectacole, și o audiență combinată de peste 10.000 de oameni . Toate aceste spectacole au avut un scop caritabil și au ajutat copii cu dizabilități și cu probleme oncologice, pentru că un alt aspect pe care Ricardo pune foarte mare preț este acela al acțiunilor caritabile.

Anul 2015 și turneul „ALMA NO FADO“ au fost primul pas important pentru concretizarea acestui proiect. Peste 3000 de oameni au fost martorii unui spectacol inedit – un eveniment complex, prin care cultura și muzica portugheză au fost promovate la un nivel la care nimeni nu a mai făcut-o vreodată în România.

 

MUZICA FADO

Ricardo Caria spune povestea celor aproape două secole de istorie în care Fado-ul a evoluat constant pentru a se adapta ritmului culturii portugheze per ansamblu. Un strigăt aparte, un gen muzical care a rămas fidel naturii sale primare, și anume un cântec al Lisabonei si al Portugaliei, un cântec despre iubire, mare și viață, dornic să fie nu doar un simbol al identității Portugaliei recunoscut în țară și peste hotare.

Proiectul ALMA NO FADO va prezenta o fărâmă din genul muzical portughez Fado, care a fost introdus în Patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO prin acorduri sublime de mandolină portugheză în inimile tuturor celor care au înțeles că au nevoie de muzică, poezie şi de teatru pentru a-şi alina sufletul.

Așadar, artistul Ricardo Caria va fi prezent la Mediaș, pe 14 februarie la Sala Traube, unde timp de două ore, va încânta publicul cu piese tradiţionale de fado, dar cu o amprentă proprie, dorind să transmită sensibilitatea şi jovialitatea unui suflet cald cu sânge latin.

Pentru toţi cei care doresc să îl vadă şi să îl asculte live pe Ricardo Caria, biletele sunt disponibile deja si se pot achiziționa de la Sala Traube.

Prețul unui bilet este de 20 lei.

 

(Visited 225 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment