Jurnal de antreprenor: Teach for future, a treia zi în Vidin!

Ziua de astăzi mi-a amintit de profesia de bibliotecar, de proiectele realizate pentru comunitatea medieșeană în cei 25 de ani de activitate și de bucuria pe care simt în suflet, atunci când aflu cât de creativi sunt bibliotecarii, indiferent de locul în care își desfășoară activitatea. În locuri mici, uneori cu spații strâmte sau în locuri mari, cu spații multe în care te poți plimba cu role sau cu trotineta. Mi-e dor de oameni și de sentimentele amestecate printre cărți, computere și imprimante 3d.

Nu știu dacă v-am spus, dar în grupul Teach for Future sunt bibliotecari din România, Grecia și Bulgaria, dar și profesori, ong-iști, oameni de afaceri și corporatiști.  Și pentru că suntem în Vidin, sărbătorim Ziua Bibliotecarului din Bulgaria. Sărbătorim cu muzică, cu dans și gustăm prăjitura tradițională banitsa.

La Mulți Ani, dragi iubitori și prieteni ai cărților!

La Mulți Ani, dragi bibliotecari !

Dar să vă povestesc despre ce se mai întâmplă în Teach for Future și-n Vidin.

Pescarii mă așteptau la primele ore ale dimineții, pentru a-i saluta și pentru a-i privi cu drag, gândindu-mă câtă răbdare au să privească în larg și să aștepte să tragă peștele. Sunt fascinată de răsăritul soarelui și de vapoarele ancorate în port.

Cursurile de antreprenoriat îți dezvoltă creativitatea și îți dorești să înveți cât mai multe în acest domeniu și să crești alături de oameni care te inspiră.

La ora 9.30 am intrat în sală și am început să mai adaug informații în agenda mea, despre eCommerce și despre magazinele online. Am fost împărțiți din nou în echipe și acest lucru mi-a demonstrat încă o dată cât de important este schimbul de experiență atunci când vii din țări diferite și lucrezi după legi diferite.

Trei echipe au analizat 3 site-uri pentru a realiza costurile pentru începerea unei afaceri. Mi-a plăcut faptul că s-a pus accentul pe PR și pe marketing și s-a investit mult în acest domeniu important.

Cele trei site-ul analizate au fost:

http://livelarq.com/

https://www.dogmocs.com/

https://www.easygardenirrigation.co.uk/

Prezentările au fost susținute de:

Panaigiotis Andrianopoulos, Mario Chatzidamianos și Mariana Marian.

Acesta a fost rezultatul. Cifre, cifre, cifre! Exercițiul ,,Business set up startup costs”.

Ziua Bibliotecarului din Bulgaria a însemnat pentru noi toți: dans, muzică și voie bună în parc. Am cunoscut-o pe Emilia Stoianova și a fost o adevărată surpriză să aflu că vorbește limba română.  Mi-a povestit cu mare drag despre costumele tradiționale păstrate cu sfințenie de la bunicii bulgari.

Românii, grecii și bulgarii s-au prins în horă pe scena din fața poștei vechi și au învățat foarte ușor pașii de la Radka Tselova și de la colegele ei din ansamblurile populare.

Dansul ca dansul, dar informațiile primite de la Pavel Paunov, managerul DemirBank au fost deosebit de importante, mai ales pentru antreprenorii cu experiență pe care îi aveam în echipa Teach for Future. M-am tot străduit să-i surprind un zâmbet, dar se pare că oamenii care lucrează în bănci, zâmbesc mai rar. 🙂

Seara am încheiat-o cu o plimbare prin parc, la Cetatea Baba Vida, pe malul Dunării și am avut parte de încă o surpriză. IT-ul Bibliotecii Regionale „Mihalachi Gheorghiev” Vidin știe limba română. Ivan alături de Balkan, câinele  său, a fost ghidul nostru până la hotel. Am aflat atât de multe lucruri despre acest oraș și locuitorii lui, încât am programat un interviu cu el, la bibliotecă.

Doamne, ce frumos este să descoperi oameni blânzi și calzi, care să-ți vorbească limba, atunci când ți-e dor de casă! Mulțumesc, Ivan!

Mulțumesc, Balkan! Ai stat cuminte la sesiunea foto!

Cuvântul zilei: dans!

Am privit, muzica m-a încărcat cu emoție, dansul a unit într-un suflet toți dansatorii, iar Balkan cu privirea lui blândă mi-a dăruit momente de calm, liniște și pace!

Pe mâine, la un nou răsărit de soare!

(Visited 159 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !