Apa Târnavei Mari- Educațe și implicare pentru o apă mai bună!

Operatorul „Apa Târnavei Mari” celebrează anul acesta Ziua Mondială a Apei, prin organizarea a trei evenimente care au ca scop crearea unui parteneriat durabil pentru educarea celor tineri și implicarea în viața comunității.

Marți, 22.03.2016, începând cu ora 10.00, va avea loc prezentarea „Apa și meseriile/Apa, miracolul vieții”, la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, cu sprijinul oferit de Primăria Municipiului Mediaș – Direcția pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret. Publicul țintă este reprezentat de elevi și cadre didactice de la Școala „Hermann Oberth” din Mediaș.

A doua activitate este realizată printr-un parteneriat cu „Asociația de Turism și Ecologie Dianthus Mediaș” și vizează derularea unei campanii de informare a cetățenilor cu privire la calitatea apei izvoarelor din municipiu, prin amplasarea de plăcuțe informative la cinci izvoare: Izvorul Dorului, Izvorul de la ieșirea spre Sibiu, Izvorul de pe str. Moșnei, Izvorul din Greweln și cel de pe str. Stadionului. Totodată vor avea loc acțiuni de igienizare a zonelor, cu elevi de la „Școala Națională de Gaz” și de la „Colegiul Tehnic Mediensis”. În calitate de partner în acest proiect, operatorul regional „Apa Târnavei Mari” va realiza Buletinele de analiză a apei din cele cinci izvoare, trimestrial, pe tot parcursul anului 2016, pentru început. Primele rezultate cu privire la calitatea apei izvoarelor vor fi afișate mâine, 22.03.2016, atât la izvoare, cât și pe site-urile partenerilor campaniei, www.apatarnavei.ro și www.dianthus-medias.ro.

A treia activitate educațională va avea loc la sediul operatorului, miercuri, 23.03.2016, de la ora 13.00, în parteneriat cu „Cercul Metodic de Chimie Mediaș și zonă – Gimnaziu”. Lucrările prezentate la simpozionul ,,Apa si meseriile” vor trata subiecte precum: ,,Viața de fermier”, ,,Obținerea sării de Bazna”, ,,Picătura meseriașă”, „Utilizarea apei în meserii”, ,,Pompierii”, ,,Apa în tradițiile populare”, ,,Apa și navigatorii”, ,,Olăritul între vechi și nou”, ,,Apa și meșteșugurile tradiționale”. Cu această ocazie, elevii vor vizita sediul administrativ și operațional al companiei, pentru a înțelege diversitatea de calificări necesare pentru buna funcționare a unui operator de apă și apă uzată.

page-0

Emis de Biroul Relații Publice și Comunicare – Apa Târnavei Mari

(Visited 127 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment