”Bunicii se întâlnesc în mediul virtual datorită bibliotecilor”

Zilele trecute scriam o lucrare cu tema ”Bunicii se întâlnesc în mediul virtual datorită bibliotecilor”. Nu vreau să vă dau citate din ea, ci doar să trec în revistă câteva dintre bibliotecile din România care desfăşoară cursuri pentru persoanele de vârsta a III-a. Cu siguranţă, până voi termina de scris, voi descoperi şi alte biblioteci, urmând ca partea a doua a lucrării să cuprindă aspecte din viaţa bunicilor din alte ţări.
Trebuie să aflaţi că în 2013, România va avea un sistem modern de biblioteci publice. Acest lucru va fi posibil prin Programul Naţional „Biblionet – lumea în biblioteca mea”, finanţat de Fundaţia Bill&Melinda Gates, în valoare de 26,9 milioane de dolari, program care se derulează pe durata a 5 ani.
Mai mult de 2.000 de biblioteci publice din ţara noastră vor primi calculatoare pentru accesul gratuit al publicului la Internet, iar peste 3.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare.
„Biblionet – lumea în biblioteca mea” este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti.
Un proiect important în care au fost invitaţi bunicii, poartă numele de ”Poveştile oraşului” şi este implementat la Biblioteca Judeţeană Gorj ”Christian Tell’. Proiectul urmăreşte să păstreze memoria comunităţii din Târgu Jiu pe baza amintirilor spuse şi/sau scrise ale cetăţenilor municipiului. Prin acest proiect, va fi îmbogăţită istoria recentă a Târgu Jiului, prin istorie orală, un domeniu care deşi este important pentru istoria neamului nu este deloc bine reprezentat.
Vă pun la dispoziţie şi câteva poveşti ale colegilor din biblioteci.


(Visited 137 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !