Proiectul educaţional ”Invat sa previn cancerul la san” prinde contur

Când am fost propusă la Gala organizată de AVON – 125 de femei pentru schimbare nu m-am gândit că Proiectul ”Invăţ să previn cancerul la sân”  va prinde contur şi  voi avea o legătură mai strânsă cu reprezentanţii AVON. Am căutat o sursă de finanţare şi  am găsit la Raiffeisen Comunităţi. Am depus o schiţă de proiect şi iată că după multe emoţii…am ajuns între cele 258 de proiecte care merg mai departe.

Voi completa toată paginile care se mai întrevăd la orizont…cu mult calm, dacă trec şi de buget.

După 9 septembrie 2011 acest Proiect va avea nevoie de cât mai mulţi susţinători pentru a obţine finanţare şi pentru a fi implementat la Mediaş.

Şi pentru că nu vă cer votul, fără a vă informa despre ce va urma în povestea noastră, vă expun mai jos obiectivele şi activităţile Proiectului educaţional ”Învăţ să previn cancerul la sân”.

Obiective:

– Constientizarea adolescentelor cu privire la cu privire la efectele fumatului, stresului, alimentatiei

– Determinarea adolescentelor de a-si face un control la san in fiecare an.

– Implicarea administratiei publice locale in sanatatea si educarea adolescentelor

 Activităţi:

În 1 octombrie 2011 vom deschide Proiectul cu o Petrecere roz (Pink Party) . 30 de adolescentele vor primi carnetele roz si vor bea un ceai dintr-o cana cu fundita, simbolul Stop cancer la san. In luna noiembrie vor purta la scoala, tricoul cu mesajul ”Invat sa previn cancerul la san”, iar in luna decembrie vor impodobi  Bradul de Craciun cu fundite roz si vor canta colinde.

In lunile ianuarie – martie 2012 vor incepe cursurile pentru cele 30 de adolescente.  Cursurile vor fi fi predate de specialisti, cu experienta, din Medias si Sibiu din partea institutiilor partenere.

In 17 aprilie 2012, de Ziua Mondiala a Sanatatii se va lansa Ghidul pentru adolescente.

In 9 mai, de Ziua Europei, un numar de 200 de adolescente cu Tricouri roz inscriptionate cu mesajul ”Invat sa previn cancerul la san” vor merge pe biciclete pe traseul Medias – Copsa Mica, cu scopul de a sensibiliza reprezentantii SC Sometra SA, cu privire la efectele agentului poluant ”cadmiu” – care cauzează cancerul la san.

In 1 iunie, de Ziua Internationala a Copilului, cele 30 de adolescente vor desena pe asfalt in centrul orasului, fundite roz si mame fericite, care nu au fost diagnosticate cu cancer la san.

In 12 iulie, de Sf. Veronica vom incheia Proiectul cu lansarea a 200 de baloane roz catre Cer. Vom disimina proiectul, la Scoala Nationala de Gaz, in luna septembrie 2012, la inceputul anului scolar, prin lansarea unui CD cu imagini de la actiunile desfasurate in perioada octombrie 2011 – iulie 2012.

Vă aşteptăm să fiţi alături de noi şi să ne susţineţi Proiectul !

 

(Visited 236 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment