Cum devin "BuniNet"?

„BuniNet” a devenit un brand în Mediaş. În ultima vreme, tot mai multă lume îmi adresează următoarele întrebări:

1. „Cum devin şi eu BuniNet”?
2. „Unde mă pot înscrie?”
3. „Cât mă costă să ajung BuniNet”?
4. „Pot ajunge şi voluntar BuniNet”?
5. „Primesc diplomă sau adeverinţă dacă ajut un Bunic?”
6. ” Cât timp durează cursurile?”
7. „E obligatoriu să am computer acasă?”
8. „Pot participa şi la alte programe, dacă ajung BuniNet?”
9. „Pot veni cu soţia sau nepotul la cursuri?”
10. „Dacă devin BuniNet pot împrumuta la domiciliu: Cd-uri, reviste, cărţi?”

Datorită invaziei de „BuniNeţi” pe reţeaua de socializare Facebook, promovării  în  mass media, dar şi discuţiilor în cartierele Mediaşului, astăzi am înscris, doar într-o oră,  15 viitori „BuniNeţi”,  la sediul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth”.
Pentru că lumea nu a înţeles exact cum se derulează acest Proiect, m-am gândit să scriu pe blog şi să răspund întrebărilor primite. Ştiu că nepoţii, copiii, rudele şi prietenii care au acces la Internet, îi vor informa pe cei care doresc să urmeze un Curs de mesagerie electronică şi noţiuni de internet, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth”.
1. „Cum devin şi eu BuniNet”? 
Răspuns: „BuniNet poate deveni orice persoană de vârsta a III-a aptă de muncă, care doreşte să înveţe să utilizeze Internetul, să socializeze pe Facebook, să îşi creeze un blog de promovare, să se înscrie pe diverse site-uri  cum sunt www.ejobs şi www.bestjobs şi în final să îşi suplimenteze veniturile. Astfel va intra în Clubul BuniNet, care a fost înfiinţat în anul 2007.”
2. „Unde mă pot înscrie?”
Răspuns: „Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale „St. L. Roth”, la parter, în fiecare zi, de la ora 8:00 – 14:00, persoană de contact: Antonela Sofia Barbu.”
3.  „Cât mă costă să ajung BuniNet”?
Răspuns: „Accesul la Bibliotecă se face pe bază de card (permis de intrare), acesta costă 6 lei prin HCL.  Are valabilitate 1 an de zile.”
 4. „Pot ajunge şi voluntar BuniNet”?
Răspuns: „Cu siguranţă. Orice absolvent BuniNet poate învăţa un alt bunic să creeze o adresă de email, să caute informaţii, să asculte muzică şi să vizioneze filme. Un Voluntarul BuniNet va sta la bibliotecă,  două ore pe zi, de la 9.00 – 11.00.”
5.  „Primesc diplomă sau adeverinţă dacă ajut un Bunic?”
Răspuns: ” Da.Fiecare BuniNet va primi o diplomă şi un CD, la finalul cursului, într-un cadru oficial.”
6.  „Cât timp durează cursurile?”
Răspuns: ” Cursurile durează 2 săptămâni de la ora 8.30 – 12.30, în fiecare zi.”
7. „E obligatoriu să am computer acasă?!”
Răspuns: „Nu este obligatoriu. Prin Programul naţional BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea, există în Biblioteca din Mediaş,  computere care pot fi folosite de către cursanţi în timpul şi după încheierea cursurilor, conform unui orar.”
8. „Pot participa şi la alte programe, dacă ajung BuniNet?”
Răspuns: „Da. Organizăm seminarii, simpozioane, expoziţii, prezentări, vizionări de filme, cercuri de lectură. Veţi fi informat prin email despre aceste evenimente şi aşteptăm confirmare de participare.” 
9. „Pot veni cu soţia sau nepotul la cursuri?”
Răspuns: „Da. Cât timp sunteţi la cursuri, nepotul poate utiliza un alt computer, iar soţia poate participa la cursurile de mesagerie electronică şi internet.”
10. „Dacă devin BuniNet pot împrumuta la domiciliu Cd-uri, reviste, cărţi?”
Răspuns: „Da. Cărţile se vor împrumuta la Secţia pentru Adulţi, iar  CD-urile şi revistele la CIP (noul serviciu în cadrul Bibliotecii). „
Vă aştept să deveniţi „BuniNeţi!”
(Visited 159 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !