Cursuri de prim ajutor la Mediaș în Campania „O viață depinde de tine!”

În 29 luna februarie a.c., Biblioteca Municipala „St.L. Roth„ a intrat în Campania „O viata depinde de tine!”
La inițiativa Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, filialele acesteia împreună cu cele 19 biblioteci orășenești și comunale din județul Sibiu s-au alăturat campaniei  „O viață poate depinde de tine” promovând în rândul abonaților lor importanța acordării corecte a primului ajutor.


Astfel, în fiecare zi de miercuri, timp de trei luni, în cele 22 de biblioteci din județul Sibiu se rulează filme demonstrative care prezintă manevre de prim ajutor explicate și ilustrate de medici specialiști. Aceste materiale au fost realizate în cadrul Proiectului „O viață poate depinde de tine” și sunt disponibile și pe site-ul www.salvez.ro.

La Mediaș, în cadrul Departamentului CIP – Biblionet au avut loc până acum două întâlniri cu voluntara Bianka Tamas de la Serviciul de Ambulanță Mediaș. Adolescentele au fost informate despre cum să resusciteze o persoană căzută pe stradă și cum să procedeze în cazul de hipotermie, urmărind filmele demonstrative.Bianka Tamas, elevă în clasa a XI-a C la Liceul teoretic „St.L. Roth” Mediaș le-a arătat tinerelor cum se procedează în cele două cazuri și au înțeles informațiile cu privire la apelarea corectă a Serviciului 112 și necesitatea acordării primului ajutor, până la venirea echipajelor specializate.„Am ales să ne alăturăm acestui demers, militând pentru conștientizarea fiecărui membru al comunității în ceea ce privește intervenția practică pentru salvarea unei vieți. Prin această colaborare, dorim să demonstrăm că informația salvează vieți și ne bucurăm că infrastructura modernă a bibliotecilor publice sibiene, obținută prin programul Biblionet, poate sprijini acest mesaj” a spus Florinela Anca Vasilescu, Coordonator Program Biblionet/jud. Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

„În următoarele întâlniri vom prezenta aceste filme și persoanelor de vârsta a III-a, oferindu-le informații despre Trusa de prim ajutor, care trebuie să se regăsească în fiecare bibliotecă, respectiv sală de clasă sau chiar în geanta unei persoane în vârstă. Vom avea invitați din partea Serviciului de Ambulanță Mediaș și alți voluntari care să susțină alături de noi, în rândul cetățenilor, Proiectul „O viață poate depinde de tine” comunică Antonela Sofia Barbu, coordonator CIP – Biblionet, Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș. 
(Visited 137 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !