Expoziția de felicitări „Ai carte, ai parte …de FELICITĂRI” a voluntarei Georgiana Petac de la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ este admirată de clujeni

Georgiana Petac este elevă la Colegiul Tehnic Mediensis și voluntară în cadrul Programului de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’’ – Proiectul ,,Raftul cu inițiativă’’ implementat la timp de 9 luni de zile la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’. Pasiunile sale sunt: muzica, voluntariatul, arta de a confecționa felicitări  și dansul. Abilitatea sa de a lucra în echipă o ajută să-și expună ideile noi, creative.

 DSCN0955

Este voluntară de doi ani la Biblioteca Municipală ”St.L. Roth” din Mediaș și consideră că voluntariatul este o mare responsabilitate, pentru sine însăși, dar și pentru comunitate.

,,Este activitatea prin care facem un lucru fără să așteptăm ceva în schimb și prin care îți poți descoperi noi aptitudini, talente și ai șansa de a găsi un loc de muncă.

Voluntariatul te ajută atât fizic, cât și psihic. Aceasta este o altă lume în care este plăcut să intri și să realizezi că se petrece o schimbare majoră cu tine însuți’’,  spune Georgiana.

Planul său de viitor este să urmeze cursurile unei facultăți, să continue munca de voluntariat și să își poată găsi un serviciu, prin care să se dezvolte personal, dar și să-i ajute pe părinții săi.

Nu a avut experiență de voluntar, dar a dorit mult să fie un voluntar ]n slujba comunității.  A participat la multe evenimente și activități extrașcolare. I se pare că cea mai gravă problemă este cea a tinerilor care nu sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și dorește să-i ajute pe aceștia să înțeleagă că este foarte important să-și schimbe mentalitatea.

Expoziția cu titlul ,,Ai carte, ai parte de …FELICITĂRI’’ cuprinde 30 de lucrări care înfățișează într-o manieră artistică, citate din cărți precum „Jurnalul Annei Frank”, „Manuscrisul găsit la Accra”, „Hoțul de cărți”, „Cazul Magheru” etc. Aceste citate reprezintă atât învățături despre viață cât și sfaturi despre propria persoană, dobândind astfel un caracter onest și un nume nemuritor. Scopul realizării acestei expoziții la Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga’’ din Cluj Napoca  este acela de a promova cartea și lectura.

,,Cele 30 de felicitări sunt realizate cu multă răbdare și conțin imagini ale primelor cărți noi primite la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ în cadrul Campaniei de strângere de carte ,,Dăruim pentru lectură’’ realizată în luna mai a acestui an. M-am implicat foarte mult alături de ceilalți voluntari și am dorit să pun în valoare volumele primite. Zece cititori tineri care au împrumutat  cărțile le-am dăruit o felicitare cadou cu citate din volumul ales. Mă bucur de oportunitatea de a promova lectura la Cluj Napoca și mulțumesc doamnei Antonela Sofia Barbu, coordonator voluntari Mediaș pentru sprijinul acordat, conducerii Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga’’ pentru posibilitatea de a arăta clujenilor munca mea și Fundației PROVOBIS pentru Proiectul Raftul cu inițiativă în care m-am format și mi-am dezvoltat această pasiune’’, spune voluntara Georgiana Petac, în vârstă de 18 ani.

Georgiana Petac este la prima sa expoziție și se bucură de aprecierea colegilor voluntari, dar și a clujenilor care au participat la inaugurare în 30 iulie 2015, la Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga’’Cluj.

Expoziția este deschisă până la data 15 august 2015 în holul Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga’’  din Cluj Napoca.

 

 

 

(Visited 124 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !