Mediașul – a patra oprire a Caravanei Artei și a Meșteșugului

ic_large_w900h600q100_ekceh-fb-cover

Caravana Artei și Meșteșugului a pornit din Ardeal. Prima locație în care a poposit a fost cetatea Bistriței, în data de 10 iunie 2015, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Meșteșugurilor.

Și-a urmat drumul prin Brașov, oprind pentru câteva zile în Piața Sfatului, apoi în Cluj Napoca, a patra locație fiind Piața Regele Ferdinand I din Mediaș, în cadrul Festivalului Mediaș Cetate Medievală – Târg de meșteșuguri vii.
Evenimentul este organizat de Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret în colaborare cu Breasla Meșteșugarilor din Transilvania în centrul orașului, unde vor fi prezentate ateliere deschise ale meşteşugarilor, cu demonstraţii şi programe pentru copii. Cei care doresc vor putea să se iniţieze în tainele unor meserii precum ţesutul la război, suflatul sticlei, pictură, olărit sau prelucrarea metalelor.
Caravana include pe lângă Târgul meșteșugăresc și două expoziții stradale: Nicu Cocioarvă – Icoane în straie românești; Kovács Piroska -Porțile secuiești – patrimoniu și identitate.
Prin acest șir de evenimente România devine a treia țară (după Iran și Portugalia), care celebrează Ziua Mondială a Artei și Meșteșugului marcată de către Consiliul Mondial al Meșteșugarilor (World Crafts Council) pe data de 10 Iunie.
Organizatorii caravanei și inițiatorii proiectului își exprimă speranța, ca de anul viitor să li se alăture cât mai multe organizații și instituții de profil din lume, organizând la rândul lor diferite evenimente în zona lor de acțiune, oferind treptat o amploare într-adevăr mondială a acestei mișcări menite să atragă atenția lumii asupra patrimoniului material și imaterial reprezentat de activitățile meșteșugărești și de practicanții acestora: artiștii populari și meșteșugarii de pretutindeni.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !