Cimpoaiele, tobele şi instrumentele arhaice se vor auzi în Cetatea Mediaşului

Sfârşitul de săptămână se anunţă a fi unul deosebit de atractiv pentru medieşeni şi nu numai.

Organizatorii Festivalului Mediaş Cetate Medievală – Târg de meșteșuguri vii, ediția a XI-a au invitat o serie de artişti care vor încerca să vă răpească din viaţa cotidiană şi să vă introducă într-o lume aparte, când menestrelii cântau în piaţete, iar mulţimea ,,dănţuia” frenetic pe ritmurile tobelor şi a altor instrumente arhaice.

Huniadi Cantores, Cimpoierii din Transilvania, grupul Motto, Walter Ghicolescu, Balckbeers, trupele AD HOC, Trei Parale, grupul Truverii,  sunt primele nume ale artiştilor care vor urca pe scena amplasată în Piaţa Regele Ferdinand I în zilele de 20 şi 21 iunie, cu ocazia organizării celei de a XI-a ediţie a Festivalului Mediaş Cetate Medievală.

Ultimul concert pe care spectatorii îl vor primi cu siguranţă cu mult entuziasm este cel al menestrelilor ,,Bordó Sárkány” veniţi din Ungaria într-un spaţiu prietenos şi pitoresc cum este cel oferit de oraşul nostru.

Menestrelii “Bordó Sárkány” s-au format ca trupă în anul 2010. Au susţinut zeci de concerte în România şi Europa şi au cântat în deschiderea unor trupe renumite cum ar fi HAGGARD şi CORVUS CORAX.

Repertoriul lor cuprinde cântece vechi adunate din toată Europa, iar compoziţiile proprii au fost inspirate din cântecele medievale autentice. Rezultatul este o adevărată operă de artă constând din muzica vocală şi instrumentală de excepţie, astfel că autenticitatea lor se regăseşte atât în cântecele, instrumentele şi costumele lor, cât şi în prestaţia artistică originală.

Membrii trupei sunt muzicieni profesionişti din Ungaria, cu o vastă experienţă în domeniul artistic-muzical. Trupa este foarte mândră de cel mai tânăr membru care, student fiind la “Academia de Muzică Liszt Ferenc” din Budapesta, a câştigat premiul de “Junior Prima” 2012, în cadrul celei mai mari competiţii artistice din Ungaria cu o vechime de 30 ani.

bordo-sarkany

(Visited 141 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !