Menestrelii şi cimpoierii din Castelul Corvinilor vor concerta la Mediaş

Muzica renascentistă și cea medievală se vor auzi în cetatea Mediașului la acest sfârșit de săptămână, cu ocazia organizării celei de a XI-a ediții a Festivalului Mediaș Cetate Medievală- Târg de meșteșuguri vii.

Mircea Goian va urca pe scena Festivalului medieval împreună cu cele două grupuri înființate la Hunedoara: Huniadi Cantores și Cimpoierii din Transilvania.

Medieșenii vor avea ocazia să-i asculte și să-i aplaude pe cei care au cântat în fața MSR Regele Mihai și a Familiei Regale a României, la Domeniul de la Săvârșin și să-i aplaude, din tot sufletul, așa cum a făcut publicul din marile orașe ale Europei: Roma, Bruxelles, Strasbourg, Berlin.

Venind dintr-un burg medieval, promovând legendele și istoria, Huniadi Cantores și Cimpoierii din Transilvania  au ales, pentru orașul nostru, un repertoriu din perioada anilor 1400 – 1650.

În concertele stabilite pentru zilele de sâmbătă, 20 iunie și duminică, 21 iunie, în jurul orelor 14:00, respectiv 16:00, în Piața Regele Ferdinand I, menestrelii și cimpoierii  vor aduce în fața spectatorilor noștri instrumentele vechi, precum cobza, viola, fidula, lăuta, arătând tuturor că muzica compusă în secolele trecute poate înveseli atmosfera pentru oamenii de astăzi, atunci când este interpretată de adevărați profesioniști.

P5161237

 

 

(Visited 121 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !