„Noaptea Muzeelor”, a doua ediţie la Sighişoara (judeţul Mureş)


Muzeul de Istorie Sighişoara (http://muzeusighisoara.blogspot.com/) organizează a doua ediţie a NOPŢII MUZEELOR în data de 15 mai 2010.

Prima ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc în 14 mai 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa. În 2008 şi 2009 şi Muzeul de Istorie Sighişoara a organizat acest eveniment care s-a dovedit a fi un succes datorită unei ample implicări a comunităţii locale şi a unui număr mare de vizitatori.

Titlul evenimentului din acest an este „MUZELE LA MUZEU DE NOAPTEA MUZEELOR”.

În noaptea de 15 mai 2010, vizitatorii nocturni care vor urca în cetatea Sighişoarei vor fi surprinşi să descopere scene de viaţă mai puţin obişnuite.

Cele nouă muze (Calliope,Clio, Erato, Euterpe, Melpomene, Terpsichore, Thalia, Polyhymnia,Urania)vor dansa în jurul Turnului cu Ceas şi se vor arăta publicului.

„Grupul de poeţi, comedianţi, astrologi, dansatori conduşi de cele nouă muze va pleca din Parcul Mare din Oraşul de Jos la orele 19,45 spre Cetate unde porţile Turnului cu Ceas se vor deschide larg toată noaptea pentru primirea oaspeţilor.

Dansuri, teatru, expoziţii tematice, muzică şi poezie vă vor încânta pe parcursul acestei nopţi. Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas (iluminat feeric special pentru a marca momentul) va fi deschis GRATUIT pentru vizitare în tot acest timp”, comunică Lorina Hent, bibliograf comunicare şi relaţii publice din cadrul Muzeului de Istorie din Sighişoara.

(Visited 197 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment