Proiectul „BuniNet” prezentat in Polonia

O delegatie a municipalitatii mediesene a participat in perioada 1-3 Mai la manifestarile organizate de municipalitatea din orasul infratit Dabrowa-Gornicza sub egida “Ţări diferite. Obiective comune”. Manifestarile s-au dorit a fi un prilej de intalnire intre orasele infratite cu Dabrowa-Gornicza, respectiv, Mediaş din România, Studenka din Cehia şi Castell’Umberto din Italia, pentru o serie de discutii si promovarea principiului “Active aging” (imbatranire activa), ca o noua abordare a modului de viata si implicare sociala a persoanelor de varsta a III-a. 

Cresterea numarului varstnicilor este o realitate cu care se confrunta orasele mici si mijlocii din toata Europa, iar pe acest fond problemele generate de schimbarile demografice sunt comune. În acest context municipalitatea din Dabrowa-Gornicza a dorit iniţierea unei dezbateri între localitatile cu care este in relatii de parteneriat pentru un schimb de idei, pentru exemple de bune practici legate de proiecte care au drept grup ţintă persoanele de vârsta a III-a.  Având in vedere ca Mediasul si Dabrowa-Gornicza sunt si partenere in cadrul proiectului OP-ACT, prin care se incearca gasirea de solutii pentru combaterea declinului populatiei cat si provocarilor asociate acestui fenomen, discutiile au fost cu atat mai interesante. 
“Agenda de lucru a cuprins seminarii in care s-a facut schimb de bune practici, in acest cadru noi am vorbit despre activitatile legate de varstnici desfasurate de catre Directia de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Medias, am vorbit despre proiectul BuniNet, precum si despre proiecte de viitor precum Centrul pentru ingrijirea persoanelor varstnice. Printre activitatile desfasurate as mai aminti prezentarile de la Biblioteca din Dabrowa-Gornicza legate de Universitatea varstei a III-a, proiect in care au fost prezentate 10 ateliere de lucru pentru varstnici, in care acestia sunt ajutati sa dobandeasca noi abilitati, respectiv, cursuri de aranjamente florale, dezvoltare personala sau arta teatrala. 
Agenda a propus si activitati in aer liber, respectiv “mers nordic” si o vizita la un centru de agrement recent inaugurat, precum si un atelier culinar cu produse specifice fiecarei tari participante, dar si un atelier de realizare de produse decorative”, a precizat Vladimir Sargu, coordonator proiect OP-ACT Medias. 
Sursa 
(Visited 116 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !