Cine sunt fotografii BuniNeţi ?

Cine sunt fotografii BuniNeţi ?
Doamna prof. Aurelia Rusu, pasionată de cultura săsească, care are la Bazna, în „Casa Baronului” o colecţie de costume tradiţionale şi obiecte vechi sasesti si romanesti. In imaginile prezente in expozitie, cu ajutorul aparatului de fotografiat, dansa a surprins un iepuraş, care a stat cuminte să fie fotografiat, in perioada sarbatorilor Sfintelor Pasti.

Pe blogul dânsei, promovează Arta săsească din regiunea noastra. Primul clip pe net în care a apărut,  a fost „Profa mea e Facebookistă” si au urmat apoi emisiuni la Radio Mediaş 725 şi Nova TV. Ziarul  Monitorul de Mediaş a publicat materiale despre evenimentele petrecute la Bazna, împreună cu copiii sau bunicii.

Doamna Dorina Nechita, pasionată a artei plastice, fiica regretatului pictor Ionel Călbureanu. Acum doi ani, a venit la cursul de mesagerie electronică şi a învăţat multe din tainele internetului. În urma discuţiilor avute cu dânsa, am iniţiat acest Curs, prima promoţie de bunici fotografi formându-se în vara anului 2011. Rezultatul lucrărilor surprinse de doamna Dorina le puteti vedea cu toţii. Avem două turnuri ale trompeţilor ?  Nu. Dansa a reusit sa scoata un efect, aplicand programul PhotoScape la realizarea imaginilor. Sunt sigură că mulţi turişti vor dori să cumpere această fotografie sub formă de carte poştală.

Domnul Mihai Braşoveanu  este un pasionat al sportului. A obţinut Locul I la Premiile Mediaş Blog, organizate de Asociaţia de Ecologie Dianthus. Datorită lui Cosmin Tătaru, deţine un blog pe domeniul bloggermedias. Dacă deschizi computerul şi intri pe Facebook, găseşti sute de comentarii adresate de dansul la postările prietenilor săi din listă şi în diverse grupuri de discuţii. Fotografia este a doua pasiune, după sport, iar domnul Braşoveanu surprinde în multe dintre imaginile sale flori foarte frumoase.
Domnul Vasile Mărginean este un pasionat al călătoriilor şi al filmelor realizate în străinătate. Câteva le-am vizionat şi eu. Este minunat să împărtăşeşti celor din jur, comorile ascunse printre flori si in diverse peisaje de natura. Fotografia vorbeşte mai mult decât o sută de cuvinte. Domnul Vasile a  reuşit să realizeze un colaj cu turnurile de suflet.
Am lăsat la urmă două familii :  familia Magda şi Cornel Popescu şi familia Veronica şi Ioan Radu,  deoarece dânşii expun pentru a doua oară într-o expoziţie fotografică, deci au stagii mai vechi in pasiunea pentru arta fotografica.

Anul trecut, în luna august am promovat  în cadrul „Călătoriilor în imagini”, organizate la Biblioteca  municipală  cele patru bloguri dedicate turismului, călătoriilor şi fotografiei.

În faţa Fecioarei Maria, camera a captat lumina, în timp ce mintea fotografului a captat si ea imaginile pentru a le prezenta celor dragi. Doamna Veronica a reuşit să ne aducă pace şi linişte în suflet, prin imaginile pe care ni le-a impartasit.

Pentru a fi în pas cu tema mentionata, am călătorit împreună cu diapozitivele domnului Cornel Popescu la Cabana Negoiu, am cules afine şi ne-am bătut cu zăpadă lângă Lacul Avrigului. Anul acesta dansul a surprins imagini inedite, printre care curcubeul deasupra  Turnului  Trompeţilor.

Dacă doamna Veronica Radu şi domnul Cornel Popescu au fotografiat, doamna Magda Popescu şi domnul Ioan Radu au prelucrat fotografiile, chiar dacă cele mai bune fotografii sunt cele care sunt în mintea fotografiilor. Sunt acolo, undeva, pur şi simplu…şi reprezintă arhiva personală.

Nimeni nu le poate atinge, nimeni nu le poate vedea….şi totuşi pentru această zi, am convins Bunineţii să işi deschidă sufletul în faţa dumneavoastră si sa vi le prezinte.
Familia Popescu
Familia Radu


Impreuna cu noi am avut-o şi pe doamna Inge Blaga, absolventă a cursurilor de mesagerie electronică şi internet.

 

Am cunoscut-o la începutul lunii aprilie, cu ocazia Proiectului Biblioteca Vie, derulat de Consiliul Local al Tinerilor şi m-a impresionat energia şi dorinţa de a împărtăşi pasiunea dânsei :  Quilling-ul.

Pentru cei care nu cunosc această artă, menţionez că este o artă  care implică utilizarea de benzi de hârtie care se lipesc împreună, pentru a crea modele decorative de diverse tipuri.

„Despre Quilling scria şi Jean Austen în romanul sau „Raţiune şi simţire”, precum şi surorile Bronte, în romanele lor. Această artă nu era practicată de femeile de rând, ci de cele din înalta societate, care realizau lucrări remarcabile, cu care își împodobeau coşuleţele de lucru, scrinul, cabinetul propriu ori confecţionau rame pentru tablouri.”


(Visited 210 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !