Ziua internationala a tineretului

LA MULTI ANI TUTUROR TINERILOR!

Ziua internationala a tineretului se sarbatoreste in fiecare an pe 12 august prin organizarea de diverse activitati publice de informare asupra drepturilor si responsabilitatilor tinerilor. 

Marile crize cu care ne-am confruntat de-a lungul timpului si cele cu care inca ne confruntam si-au lasat amprenta in mod deosebit asupra tinerilor. Spre exemplu, tinerii resimt mai acut efectele unui somaj crescut sau a unei recesiuni economice. In 2007, tinerii reprezentau 25% din populatia apta de munca, dar in acelasi timp 40% dintre someri. Pe langa somaj, tinerii se lupta si cu salarii foarte mici si nesiguranta la locul de munca. 

Din alt punct de vedere, schimbarile climatice care au loc astazi si deciziile privitoare la protejarea mediului si diminuarea efectelor poluarii vor cadea pe umerii generatiilor viitoare. In acelasi timp, din ce in ce mai multi tineri dau dovada ca pot fi parteneri in promovarea solutiilor catre o dezvoltare durabila. Astazi, tinerii se implica in discutii la nivel international si conving comunitatile si autoritatile sa adopte strategii de reducere a saraciei, de protejare a mediului si de implementare a unor programe antreprenoriale. De multe ori tinerii conduc prin exemplu. Multi duc un stil de viata sanatos si verde, multi folosesc tehnologii mai putin poluante.

Asa ca, in aceasta zi, sustineti campaniile de informare, organizati activitati si discutii, incurajati participarea tinerilor la deciziile care le afecteaza viata. In aceasta zi fiecare dintre voi poate arata ca tinerii pot contribui pozitiv la societatea in care traiesc.

(Visited 138 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment