”Ziua Mondială a non-violenţei în şcoli” marcată la Biblioteca Municipală ”St. L. Roth”


Un grup de 45 de elevi din zona de nord a judeţului Sibiu şi-au expus lucrările cu ocazia Zilei Mondiale a non – violenţei în şcoli, la Biblioteca Municipală ”St. L. Roth”, departamentul CIP – Biblionet. Colecţiile formate din monede vechi, timbre, felicitări, invitaţii la nuntă, jucării şi şerveţele au fost atracţia participanţilor la acest eveniment. Spaţiul de la CIP s-a arătat a fi neîncăpător, elevii dorind să expună un număr mult mai mare de lucrări prin care să-şi exprime creativitatea: lucrări de fotografie, de pictură,  de artă grafică, desene şi machete. 

La expoziţia iniţiată de Consiliul Zonal al Elevilor din zona de Nord a judeţului Sibiu în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret au participat alături de cei tineri, atât profesori, cât şi reprezentanţii administraţiei publice locale. 
Viceprimarul Floarea Taropa a fost impresionată de lucrările prezentate şi de expunerea ”pălmiţelor  care nu vor lovi niciodată”, sugerând ca aceste mesaje să fie duse mai departe şi să fie afişate pe panourile din oraşul nostru, implicând totodată un număr şi mai mare de elevi în această campanie promovată de Avon Cosmetics România, împotriva violenţei în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, respectiv cu Departamentul CIP – Biblionet, din cadrul Bibliotecii.
Primarul Teodor Neamţu a propus ca după închiderea expoziţiei din incinta Bibliotecii, mai precis de săptămâna viitoare, toate lucrările, chiar şi cele care au rămas neexpuse pe panouri, să fie promovate în holul mare al Primăriei Municipiului Mediaş, pentru a fi vizitate şi admirate de un număr şi mai mare de cetăţeni.  
Prezenţa televiziunii locale, NOVA TV a fost un prilej pentru tineri de a se afirma şi de a-şi expune părerea despre violenţă şi non – violenţă. 
Pentru că în fiecare an, în data de 30 ianuarie organizăm la sediul Bibliotecii un simpozion, un seminar sau o masă rotundă pe tema non – violenţei în şcoli, anul acesta am decis să realizăm un Concurs cu tema: ”Întinde-mi mâna, nu mă lovi”. S-au alăturat iniţiativei noastre, Consiliul zonal al Elevilor din zona de nord a judeţului Sibiu şi astfel, cele şase lucrări au fost prezentate de la ora 15.00, la CIP – Biblionet. Juriul a fost  format din : prof. Ion Teodora, consilier Consiliul zonal al Elevilor, Ionuţ Codiţă, preşedinte Consiliul zonal al Elevilor, Judit Zsold, voluntar Asociaţia ”Mediaşul pentru Cultură” şi Antonela Sofia Barbu, inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. Acest Proiect a fost susţinut de Avon Cosmetics România, nu doar prin oferirea de materiale tipărite pe tema non-violenţei, ci prin transmiterea de filme şi premii pentru cele mai educative lucrări ale elevilor.
Premianţii au fost:
– Armean Diana – Şcoala Naţională de Gaz
– Seicean Mădălina – Colegiul Tehnic Mediensis
– Ciorogar Marcel – Grup Şcolar Agricol ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni
– Clemare Raul – Şcoala Naţională de Gaz
– Ciucor Claudiu – Şcoala Naţională de Gaz
– Dosza Melinda – Liceul teoretic Dumbrăveni
Evenimentul de astăzi s-a dorit a fi o combinaţie de  imagine, creativitate, educaţie şi culoare, gânduri frumoase şi fapte bune. 

(Visited 282 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !