Molière te invită la teatru

Gândurile mele se îndreaptă spre Moliere, de la a cărui moarte se vor împlini în luna februarie 339 de ani. Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut mai bine ca Molière (15 ianuarie 1622 – 17 februarie 1673), a fost un scriitor francez de teatrudirector și actor, unul dintre maeștrii satirei comice.

În 16 februarie, de la ora 18.00, la Sala Traube din Mediaș, Teatrul NOTTARA  aduce în atenția iubitorilor de teatru, piesa „Soțul păcălit”, în rolurile principale fiind  Cerasela Iosifescu și Ion Haiduc.

Este una dintre cele mai pline de umor comedii montate vreodată pe scena Teatrului Nottara. O poveste în stilul inconfundabil al lui Moliere despre raporturile conjugale. Un bărbat căsătorit cu o femeie mult mai tânără decât el, înnebunit de gelozie ajunge în urma intrigilor celor apropiaţi să afle lucruri noi despre el şi fosta sa familie de care nu mai ştia nimic de multă vreme.Un final fericit ca în orice comedie care se respectă, multe situaţii hazlii, replici de un umor debordant.

„ Mare pacoste mai e o nevastă de neam ! Însurătoarea mea să fie învățare de minte pentru bărbații care țin să-și iasă din teapă pentru a se încuscri, ca mine, cu casele boierești. E bună boieria, n-am ce zice, e lucru mare, dar se lovește de atâtea încurcături și împrejurări, că e mai bine să te lași păgubaș…

Așa bogat cum sunt, aș fi făcut mai cuminte să mă însor cu o țărancă de-a mea decât cu o femeie care nu era de nasul meu, mânioasă că o cheamă ca pe mine  și încredințată că toate paralele mele nu au fost în stare să plătească îndeajuns locul meu de bărbat însurat.” (Moliere – George Dandin sau Soțul păcălit)

Vino la teatru !

(Visited 228 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment