Ce-am făcut când am tăcut – Andreea Esca şi femeile de 40 ani

Am cunoscut-o pe Andreea Esca, ştirista de la PROTV, citind amintirile ei sincere pe parcursul celor 218 pagini. Cartea de la micul dejun ,,Ce-am făcut când am tăcut”, apărută la Editura Humanitas m-a impresionat pentru că emană sensibilitate contopită cu naturaleţe şi sinceritate.

Andreea Esca îţi pune mâna pe umeri şi te invită la o plimbare în care faci cunoştinţă cu familia ei, strângi ribizli pentru dulceaţă şi te dai în hintă. Mergi în vacanţă la Braşov, apoi în apropiere de Sibiu şi te bucuri de locuinţa de vară…pe care o găseşti la ţară. Afli că nu îi plac gladiolele şi înveţi cum să oferi sau să primeşti emoţii. O cunoşti pe cea mai bună prietenă Anca şi citeşti cu nerăbdare capitolul despre primul iubit care nu se uită niciodată. Cauţi un nume, însă Andreea este discretă şi nu-l găseşti. Un sfat al mamei ei demonstrează încă o dată cât de ciudate sunt căile vieţii: Nu contează primul, ci ultimul.

În cele 50 de capitole, Andreea ne dă câteva teme de gândit pentru acasă şi ar fi bine să ne luăm un caiet şi un pix, pentru a răspunde cât mai repede, altfel pierdem momente preţioase din viaţă.

Andreea Esca a avut în liceu o gaşcă minunată, din care făcea parte şi Dan Mircea Cipariu.

Redescoperim plăcerea de a citi şi cât de uşor este să arăţi celor din jur, ce carte ţi-a plăcut. ,,Book Cover Tee” este despre cărţi preferate ale unor prieteni şi oameni dragi celei care i-a adunat şi care vor fi invitaţi să spună într-o imagine o poveste purtabilă. 

book-cover-tee-art

Andreea face parte din grupul celor care citesc, iar una din cărţile preferate a fost Fifty Shades of Grey .

Cartea ,, Ce-am făcut când am tăcut”  ne schimbă, ne emoţionează şi ne îndeamnă să trăim pe pământ printre oameni.

Radu Paraschivescu în dialog cu Andreea Esca încheie acest volum. Astfel, călătoria începută cu Andreea prin Bucureşti, Braşov, Sibiu se încheie cu amintirile jurnalistului din Banat. Ne dăm împreună pe ringhişpil  şi ne bucurăm când le descoperim pasiunile şi ne încărcăm pozitiv.

Sunt mândră pentru că se aminteşte de Programul Biblionet şi despre cum Internetul a schimbat viaţa unor oameni din localităţi uitate de Dumnezeu.

Andreea Esca a fost alături de Madelaine Albright, Michel Platini, Francis Ford Coppola, însă visul ei este să realizeze un interviu cu George Clooney.

Cartea ,,Ce-am făcut când am tăcut” o recomand cu mare drag în special femeilor intrate în Clubul 40, dar şi tinerelor care vor să devină jurnaliste. Ele trebuie să înţeleagă că pentru a avea o carieră frumoasă trebuie să munceşti foarte mult, să renunţi la sărbători şi să fii mereu în competiţie.

Şi o întrebare din partea Andreei Esca:

,, Care este ziua dedicată nouă înşine?” 

Lectură plăcută !

(Visited 330 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !