Prima carte dedicată teatrului estic publicată în România

Sâmbătă, 7 iunie de la ora 11:30 la  Librăria Habitus se va lansa prima carte dedicată teatrului estic publicată în România: ,,Noi practici în artele spectacolului în Europa de Est”


Editată de Iulia Popovici
Editura Cartier. Colecţia de carte a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 2014
Invitaţi: Constantin Chiriac, Iulia Popovici, Dan Perjovschi, Andrew Haydon

10360357_783727051637518_8914332777988820165_n

Eveniment prezentat de Cătălin Ştefănescu

„Ca o colecţie de speranţe şi deziluzii, aspiraţii şi realităţi, Noi practici în artele spectacolului… îşi lasă cititorul în acelaşi timp inspirat şi deziluzionat. Aproape 25 de ani de practică a democraţiei şi de performare a noilor identităţi în societăţi postcomuniste, neoliberale, bazate pe piaţa liberă, postmoderne, neoconservatoare, postdemocratice au arătat cât de iluzorii şi înşelătoare au fost conceptele despre libertate preţuite sub regimul comunist, dar şi cât de provocatoare şi minunată poate fi noua agendă.“, scrie Joanna Krakowska în „Postfaţa“ cărţii.

Plasându-se echilibrat între abordarea istorică şi cea teoretică, cartea – al cărei editor este criticul Iulia Popovici – tratează artele spectacolului din această parte a Europei din perspectivă regională, încercând să găsească numitorul comun şi diferenţele specifice, ceea ce ne leagă şi ceea ce ne desparte, pe terenul creaţiei performative.

Noi practici în artele spectacolului… a apărut la Editura Cartier şi face parte din Colecţia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, coordonată de Ioana Mălău.

(Visited 114 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !