„Bătălia pentru Mediterana. 1941” – Vol. II. – A șaptea carte lansată de jurnalistul Ion Mihai Ionescu

Jurnalistul si scriitorul Ion Mihai Ionescu a publicat o nouă carte: „” – Vol. II. Primul volum al lucrării a fost premiat în anul 2014, de către Clubul Amiralilor, la secțiunea istorie navală, cu Premiul ”Col. de Marina Mihail Drăghicescu”.

Lansarea volumului, apărut în condiții grafice deosebite la Editura Sfântul Ierarh Nicolae din Brăila, este programată joi, 29 octombrie a.c., la ora 18.00, la Biblioteca Municipală „St. L. Roth”. Volumul va fi prezentat de Cdor (r) Alexandru Gheorghiu, Col. (r) dr. Alexandru Bucur, prof. Helmuth Knall, prof. dr. Mihai Chiriac și prof. dr. Vasile Mărculeț.

“Aceasta carte este cea dintai in istoriografia noastra care trateaza operatiunile respective într-o asemenea plenitudine, pe baza celor mai recente studii de istorie despre contextul politico-militar, “doctrina «stapanii marilor», structurile organizatorice si conceptiile de lupta a datelor declasificate din arhivele beligerantilor si a serviciilor secrete pana la nivelul anului 2015”, mentioneaza autorul in introducere.

Prin imbinarea talentului literar cu cel jurnalistic, Ion Mihai Ionescu recreează în cartea sa, pe care cu generozitate o pune la dispoziția publicului, cu lux de amanunte, principalele confruntări din apele Mării Mediterane desfășurate pentru controlul acesteia în cursul anului 1941. Modul de redactare, amănuntele transmise fac ca în mintea cititorului momentele să se deruleze asemenea unor cadre cinematografice. Cititorul nu numai că află despre ele, dar cu ochii minții, le vede, le simte, le trăiește, devine parte componentă a lor”, notează în prefața volumului prof. dr. Vasile Mărculeț.

(Visited 146 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment