,,Cartea oglinzilor” scrisă de Eugen Ovidiu Chirovici va fi tradusă în 27 de țări

Cea mai recentă carte a scriitorului Eugen Ovidiu ChiroviciThe Book of Mirrors (Cartea oglinzilor), a devenit un fenomen editorial internaţional. Potrivit ziarului The Guardian, „probabil că din contractele de publicare se va obţine o sumă cu şapte cifre“, deoarece Eugen Ovidiu Chirovici este revelația Târgului International de Carte de la Frankfurt!  

Romanul va apărea în ianuarie 2017 în Marea Britanie, dar drepturile pentru publicare au fost deja cumpărate de edituri din douăzeci şi şapte de ţări, cele mai importante fiind Century-Penguin Random House din Marea Britanie, Goldmann-Penguin Random House din Germania, Atria-Simon & Schuster din SUA. Franţa, Italia, Spania, Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Brazilia sunt de asemenea pe lista ţărilor în care The Book of Mirrors va fi tradusă. Ofertele continuă să sosească pe adresa agenţiei londoneze Peters Fraser & Dunlop (PFD) cu care autorul a semnat un contract de reprezentare.

În România, Eugen Ovidiu Chirovici este autorul Editurii RAO.

The Book of Mirrors este prin excelenţă romanul poliţist scris cu stil şi eleganţă literară, la capătul căruia cititorul află mai mult decât cine este criminalul. Acţiunea are în centrul său moartea unui profesor de la Universitatea Princeton, la sfârşitul anilor 1980. Când un agent literar din New York primeşte manuscrisul incomplet cu titlul Cartea oglinzilor nu ştie că va începe o investigaţie personală pentru găsirea asasinului. Scrisoarea însoţitoare, de la autorul textului, student la vremea întâmplării relatate, afirmă că sunt dezvăluite informaţii despre ce s-a întâmplat cu adevărat atunci. Confesiune sau revelaţie?

Despre noua sa carte, Eugen Ovidiu Chirovici spune: „Dacă imaginaţia noastră e capabilă să transforme aşa-zisa realitate obiectivă în altceva, într-una separată? Dacă mintea cuiva poate să rescrie un anumit eveniment ca un regizor de film? Despre aceste lucruri este vorba în Cartea oglinzilor.“

Rachel Mills, de la Peters Fraser & Dunlop, consideră că ne aflăm în faţa unui roman „incredibil şi foarte sofisticat despre o crimă misterioasă foarte bine prezentată“, iar Francesca Pathak, de la Century-The Random House Group, vede în The Book of Mirrors „o carte într-adevăr genială, care m-a prins de la prima pagină“.

Eugen Ovidiu Chirovici s-a născut 11 mai 1964, Făgăraş, judeţul Braşov și este economist, jurnalist şi scriitor.

A studiat la ASE Bucureşti, promoţia 1988, University of Glasgow (Scoţia) studii postuniversitare (1995) şi Institutul de Dezvoltare Economică – EDI – de pe lângă Grupul Băncii Mondiale – SUA, studii postuniversitare (1996). Deţine trei titluri de Doctor Honoris Causa la: Universitatea Bioterra, Bucureşti, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad, şi Universitatea Oradea, este membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România din anul 2007 şi membru al Clubului de la Berna.

I-a fost decernată, în 2009, distincţia „Kent Medallion” de către Alteţa Sa Regală Ducele de Kent.

Ca scriitor a debutat în 1989 cu proză scurtă în România Literară, Astra, Vatra, Luceafărul, iar primul său roman, „Masacrul“, a fost vândut, în 1991, în 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care „Comando pentru general“ (bestseller), „Spectacolul reformei văzut de la galerie. România, zece ani după…“ (o istorie economică şi politică a primei decade postdecembriste), „Naţiunea virtuală“ (eseu despre globalizare).

În anul 2005, începe colaborarea cu Editura RAO, publicând: A doua moarte, Cine a ucis-o pe Nora Jones?, Hoodoo Creek, La broasca leşinată, Labyrinth.com, Misterele istoriei, O amintire de la Paris, Pulbere neagră, Puterea, Noua economie, Sanitarium, Suflete la preţ redus,Voodoo.

Surse: www.evz.ro, www.adevarulfinanciar.ro. www.mediafax.ro

(Visited 504 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !