În noaptea timpului de Antonio Munoz Molina cea mai nouă apariţie editorială de la Editura Nemira

Editura Nemira prezintă cea mai nouă apariţie editorială: În noaptea timpului de Antonio Munoz Molina.

14352075_1504653232884896_3315286005253959503_o

Acţiunea se petrece în octombrie 1936.

Arhitectul Ignacio Abel, a cărui poveste de dragoste se desfăşoară în paralel cu povestea de război din Spania, pleacă din Madridul mutilat spre o altă viaţă, pe un alt continent, spre un New York unde are şi o bună reputaţie, şi o iubită de care istoria, frica şi prejudecăţile îl despart. Trecând graniţele dintr-o Europa fărâmiţată, bărbatul se redescoperă neîncetat reflectat în fereastra trenului şi în propria conştiinţă. Printre războaie exterioare şi interioare, viaţa se construieşte necontenit, asemenea oraşelor proiectate de el însuşi. Printre dorinţe şi suferinţe, dragostea trăieşte fără linişte, aidoma epocii în care s-a născut.

Amintind de Boris Pasternak, dar ţi de Ernest Hemingway, capodopera lui Antonio Muñoz Molina face portretul unei lumi care dispare odată cu o iubire.

„Un fel de Război şi pace pentru Războiul Civil din Spania, extraordinarul roman al lui Molina urmareşte o mulţime de personaje, amestecând ficţiuni cu figuri reale, creionând atât rutina din vreme de pace, cât şi violenţa grotescă din vreme de război.“

Publishers Weekly

„Cartea lui Antonio Muñoz Molina e aproape insuportabil de frumoasă: la fel ca toate clipele de iubire nebună.“

Marin-Malaicu Hondrari

Antonio Muñoz Molina, născut în 1956, in Úbeda, provincia Jaén, Spania, este unul dintre cei mai importanţi scriitori spanioli de azi. Membru al Academiei Regale Spaniole din 1995, a fost în 2004-2006 director al Centrului Cultural Cervantes din New York, unde trăieşte în prezent, petrecând însă mult timp şi la Madrid.

După ce a studiat istoria artei la Universitatea din Granada şi jurnalismul în capitala ţării natale, a debutat în anul 1984 cu volumul El Robinson urbano,urmat de mai multe lucrări, printre care El Invierno en Lisabona (1986), tribut adus jazzului şi romanului noir. Pentru acest roman autorului i s-a decernat Premiul Naţional pentru Literatură în Spania, distincţie pe care avea s-o câştige din nou după apariţia romanului El jinete polaco, căruia avea să i se adauge Premiul Planeta. Dintre celelalte volume ale sale, amintim: Beltenebros (1989), Los misterios de Madrid (1992) si El dueño del secreto (1994), Pura alegría (1996), Plenilunio (1997), Carlota Fainberg (1999), En ausencia de Blanca (2001), La vida por delante (2002), Las ventanas de Manhattan (2004).  Apărut în 2009, romanul La noche de los tiempos este cea mai recentă operă de ficţiune pe care a publicat-o. Scriitorul are rubrici regulate în El Pais si Die Welt.

(Visited 310 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment