Cartea ,,O hologramă pentru rege” se lansează în Librăria Humanitas de la Cişmigiu

În ultima vreme se întâmplă să văd mai întâi filmul şi apoi să citesc cartea. 🙂

Mi-era dor să-l revăd pe actorul Tom Hank, aşa că O hologramă pentru Rege a venit la timpul potrivit, în momentul potrivit. O poveste simplă şi fermecătoare, presărată cu mult umor. Filmul prezintă povestea unui decăzut şi disperat agent de vânzări american (Tom Hanks), care călătoreşte în Arabia Saudită pentru a asigura încheierea unui contract IT pentru un nou mall, construit în mijlocul deşertului.

IMG_9493.CR2

Cartea bate întotdeauna filmul. Colecţia Raftul Denisei s-a îmbogăţit în aceste zile cu romanul scris de Dave Eggers şi ne prezintă noua apariţie editorială:  O hologramă pentru Rege în traducerea Irinei Negrea.

Denisa Comănescu ne invită la Librăria Humanitas din Cişmigiu Bucureşti, unde va lansa miercuri, 21 septembrie 2016, de la ora 19.00, cartea toamnei: O hologramă pentru Rege.

Până ne vom bucura de acest roman pe care sunt sigură că îl vom citi relaxaţi în acest sfârşit de săptămână, avem posibilitatea să ne bucurăm de câteva pagini, amintindu-ne de rolul pe care Tom Hanks l-a jucat alături de Sarita Choudhury şi de Alexander Black.

 

invitatie-hologram-21sep2016

„În O hologramă pentru rege – un fel de Moartea unui comis voiajor globalizat –, plin de compasiune și umanism, Eggers face un nou salt în proza lui, oferind cititorului un roman cu totul neașteptat, diferit“. (New York Times Book Review)

Alan Clay e un consultant de 54 de ani care lucrează pe cont propriu, divorțat și tatăl unei fete, Kit, studentă, căreia trebuie să-i plătească taxele școlare. Un proiect grandios, dedicat așa-numitului Oraș Economic al regelui Abdullah (KAEC) și un sistem de teleconferințe holografic pe care Alan urmează să-l prezinte regelui, îl duc într-o zonă deșertică a Arabiei Saudite, unde urmează să se ridice o așezare spectaculoasă. Regele însă întârzie să apară, iar Alan și cei trei tineri care fac parte din echipa lui își petrec zilele într-un cort alb, lipsiți chiar și de conexiune la Internet. Singurul prieten al lui Alan se dovedește a fi un tânăr saudit, Yousef, șoferul său, care îl inițiază în obiceiurile locale. Tot el este cel care îl însoțește la spital când Alain își descoperă o excrescență ciudată la ceafă și se suspectează de o boală fatală. Pe acest fundal, angoasele încep să se acutizeze și lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată.

Cartea poate fi achiziţionată fie de pe site-ul editurii, fie din librăriile online: Libris şi Elefant.

(Visited 158 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment