Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS de Farida Khalaf şi Andrea C. Hoffmann – recomandare pentru această toamnă

Vă recomand o poveste adevărată, Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS scrisă de Farida Khalaf  şi Andrea C. Hoffmann. Cartea aceasta este cea mai nouă apariţie a Editurii RAO.

Farida a crescut împreună cu frații ei într-o comunitate yazidi, din regiunea Kocho din nordul Irakului Pe când avea doar 19 ani ISIS-ul a atacat micuțul sat, ucigând toți bărbații și capturând femeile pe care ulterior le-au supus unor chinuri greu de imaginat și le-au vândut ca sclave. După 4 luni ea a reușit să fugă și s-a reîntâlnit cu mama ei și ceilalți frați într-un lagăr de refugiați din Irak. În 2015, a cerut și a obținut azil în Germania.

Andrea C. Hoffmann, este unul dintre jurnaliștii specializați în problemele din Orientul Mijlociu și situația femeilor din țările musulmane. În ultimii 15 ani, Hoffmann a scris numeroase reportaje despre situația politică din zonă, iar materialele ei despre Iran au fost premiate de nenumărate ori.

Primele memorii ale unei supravieţuitoare a terorii ISIS. Toţi bărbaţii au fost omorâţi. Toate femeile au devenit sclave. Farida a reuşit să evadeze. În august 2014, Farida, o adolescentă obişnuită, încerca să se bucure de vacanţa de vară. Fata locuia într-o regiune muntoasă din nordul Irakului, iar ce a urmat este de neimaginat. Satul ei a căzut pradă unui atac pus la cale de ISIS. Acestui atac i-au căzut victime toţi bărbaţii, inclusiv tatăl şi unul dintre fraţii Faridei, iar femeile au fost luate ostatice şi supuse unor chinuri atroce, de la bătăi şi violuri până la vânzare în piaţa publică asemenea unor vite. După şapte tentative eşuate de a se sinucide, Farida va profita, împreună cu alte cinci tinere, de o ocazie favorabilă şi va fugi în deşertul libian. Farida a dovedit un curaj incredibil într-o situaţie care părea fără ieşire şi s-a hotărât să facă publică povestea ei de viaţă. Ne aflăm în prezenţa memoriilor impresionante ale unei tinere femei, care arată ce înseamnă cu adevărat lupta pentru supravieţuire a unor oameni nevinovaţi, prinşi în vârtejul răzbunării inexplicabile a membrilor ISIS.

1063284

(Visited 528 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !